BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkÖncelikle bankacılık sektörüne odaklanılmalı----

Öncelikle bankacılık sektörüne odaklanılmalı

Öncelikle bankacılık sektörüne odaklanılmalı
15 Kasım 2015 - 14:46 www.finansgundem.com

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Carney, öncelikle bankacılık sektörüne odaklanılması gerektiğini söyledi.

G20 Liderler Zirvesi kapsamında, "G20 liderleriyle ana oturum: Büyüme ve İstihdam İçin Daha Kapsamlı Bir Çerçeve" başlıklı B20-L20 Ortak Toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kanada Başbakanı Justin Trudeau'un katılımıyla düzenlendi.

Burada konuşan İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Mark Carney, finansal istikrar ve düzenlemelerin tutarlılığının, büyümenin ön şartlarından en önemlileri arasında bulunduğunu belirterek, "Krizin kümülatif maliyeti GSYH'nin 4’te biri oranında yani 60 trilyon dolar. Aynı zamanda kaybedilen istihdamı da katarsak kaybedilen maliyet daha fazla" ifadelerini kullandı. 

Carney, öncelikle bankacılık sektörüne odaklanılması gerektiğini belirterek, "Bu yüzden biz de bu sektöre odaklanıyoruz. Bankacılık sektörüne düzenleme açısından kesinlik sağlayan ve belirgin bir ortamı artık sunabiliyoruz. Varlıkların ticareti 3’te bir oranında azaldı. Gelişmiş ekonomilerin çoğunda ve gelişmekte olan ülkelerde bankalararası borçlanma ve genel borçlanma oranlarında artış söz konusu" değerlendirmesinde bulundu.

Gerçekten bankacılıkta ihtiyaç duyulan bileşen ve araçların yerli yerinde olduğunu anlatan Carney, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Risk ağırlıklarını tekrar hesaplayabileceğimiz araçları koyabildik. Tüm bunlar, KOBİ'lere borç yaratmak yani para verebilmek adına çok önemliydi. Çünkü artık en iyi bankaların en yetkin olduğu alanlardan bir tanesi KOBİ’leri finansmanla buluşturabilmek."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)