BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa'Önceki fonlama gereksiz derecede karmaşıktı'----

'Önceki fonlama gereksiz derecede karmaşıktı'

'Önceki fonlama gereksiz derecede karmaşıktı'
23 Kasım 2020 - 16:53 www.finansgundem.com

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Oğuzhan Özbaş, önceki dönemde fonlamanın "gereksiz derecede karmaşık" olduğunu söyledi.

Naci Ağbal başkanlığında yapılan ilk PPK toplantısında sadeleşme kararı alan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Başkan Yardımcısı Oğuzhan Özbaş, bankanın önceki dönemdeki fonlamasının gereksiz derecede karmaşık olduğunu belirtti.

Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) Zirvesi'nde konuşan Özbaş, ekonomik görünüme ilişkin değerlendirmeler yaptı. Özbaş, "Son korona virüs tedbirlerinin Türkiye ekonomisi üzerinde muhtemelen sınırlı etkisi olacak. Göstergeler toparlamanın ekim ayında da sürdüğünü gösteriyor. 2020'de yüksek ihtimalle pozitif büyüme gerçekleşecek" ifadelerini kullandı.

TL'de yaşanan değer kaybının şirketler için yarattığı kur riski konusunda Merkez Bankası'nın tetikte olduğunu belirten Özbaş şirket bilançolarına yönelik risklerin yönetilebilir seviyede olduğunu belirtti.

Merkez Bankası son PPK toplantısında politika faizini 475 baz puan artırarak yüzde 15 seviyesine çekmişti. Banka toplantıda sadeleşmeye giderek tüm fonlamanın haftalık repodan sağlanmasına da karar verildiğini açıklamıştı.

Dr. Oğuzhan Özbaş, 30 Ağustos 2019 tarihinden bu yana TCMB Başkan Yardımcılığı görevinde bulunuyor.

Bakan Elvan, iş dünyasıyla görüşecek

 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mustafa23 Kasım 2020 23:45

    Oyun bittimi

  • amanin amanin23 Kasım 2020 18:39

    Niye şimdi konuşuyon kardeş? Uysalın yanındayken de bu şekilde açıklamalar yapaydın ya. O zaman dicektin olmaz böyle çok karışık diye. Şimdi konuştun mu tırışkadan oluyo bu.

  • O kqdar23 Kasım 2020 17:27

    Kardes bırak simdi fonlamayı honlamayı da rasyo denen zımbırtıyı kaldır aksi halde bankaları gömecekler faizin artması bankaya yaramaz bakma sen o rüzgarla gitti isde alanların eline verdiler yine acil rasyo denen saçmalığı kaldırın