BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakÖnce ruhsat sonra inşaat!----

Önce ruhsat sonra inşaat!

Önce ruhsat sonra inşaat!
29 Mayıs 2013 - 09:35 www.finansgundem.com

Maketten konut satışı yapacak olan inşaat firmaları önce inşaat ruhsatı almak zorunda kalacak

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, maketten konut satışı yapacak olanların mutlaka inşaat ruhsatını almış olmaları gerektiğini belirterek, "İnşaat ruhsatını almayan konut üreticisi maketten satış yapamayacak" dedi.
Yazıcı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde (TOBB) Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Tasarısı Taslağı'na ilişkin düzenlediği basın toplantısında, inşaat sektöründeki maketten satışlara yönelik ciddi düzenlemeler getirdiklerini ifade etti.
Maketten konut satışı yapacak olanların mutlaka inşaat ruhsatını almış olması gerektiğine dikkati çeken Yazıcı, inşaat ruhsatını almayan konut üreticisinin söz konusu kanunun yürürlüğe girmesinin ardından maketten satış yapamacağını belirtti.
Bu konuda ayrıca inşaatı tamamlama sigortası yapma yükümlülüğü de getirdiklerini vurgulayan Yazıcı, "Tüketiciye ruhsatını aldığı, inşaatına başladığı ve satışını yaptığı konutun yapımını garanti eden bir sigorta müessesesi getiriyoruz. Bu zorunlu olmayacak. Sigortalamanın şeklini Hazine Müsteşarlığı belirleyecek ve hangi tür inşaatların sigorta yapmak zorunda olacağına ilişkin hususu da Gümrük ve Ticaret Bakanlığı belirleyecek" diye konuştu.
Tüketicilerin mevcut cayma sürelerini 7 günden 14 güne çıkarttıklarını ifade eden Bakan Yazıcı, şöyle devam etti:
" En çok sorun yaşanan alanlardan birisi, tüketicinin satın aldığı taşınır mallarda ayıp ve hasara karşı 2 yıllık garanti, taşınmazlardaki 5 yıl garanti süresini koruduk. Bu tasarıyla zaman aşımı süresi içinde olmak kaydıyla, ilk 6 ay içerisinde, belki bunu aşağı çekeceğiz, satın alınan ürünün ayıplı olması durumunda ayıplı olmadığını ispat külfeti satıcıya ait olacak. Gizli ayıp olması durumunda zaman aşımı söz konusu olmayacak."
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)