BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkÖnce para, sonra dava----

Önce para, sonra dava

Önce para, sonra dava
08 Temmuz 2013 - 11:15 www.finansgundem.com

12 bankaya kesilen 1.1 milyar liralık cezanın gerekçeli kararı tamamlandı.

Bankacılık sektöründe büyük tartışmaya yol açan Rekabet Kurulu’nun, Türkiye’nin önde gelen 12 bankasına mart ayı başında kestiği 1.1 milyar liralık para cezasında “gerekçeli karar” süreci de tamamlandı.
Kararın açıklanmasıyla birlikte 12 banka, ceza tutarlarını Maliye Bakanlığı’nın hesaplarına yatıracak. Bankalar, gerekçeli kararla birlikte dava açma hakkını da elde edecek. Dava bankaların lehine sonuçlanırsa tahsil edilen 1.1 milyar liralık ceza bankalara iade edilecek.
Karar yazımı dört ay sürdü
Kurul, mart ayı başında yaptığı toplantıda, 12 bankanın mevduat ve kredi faizlerinin belirlenmesinde “birlikte hareket ettiklerini” değerlendirerek, 12 bankaya toplam 1.1 milyar liralık para cezası verilmesini kararlaştırmıştı. Cezanın uygulanması için gerekçeli kararın taraflara tebliğ edilmesi gerekiyor.
Rekabet uzmanlarının yaklaşık dört aydır üzerinde çalıştığı gerekçeli karar tamamlandı. Karar aynı zamanda bankalar da tebliğ edilecek. Tebliğle birlikte tahsilat süreci başlayacak. Ve 12 banka, ceza tutarlarını Maliye Bakanlığı’nın hesabına yatıracak. Kararı itiraz etme süreci de tahsilâtın ardından başlayacak. Bankalar, kararı yargıya taşıyacak. Yargının kararı haksız bulması halinde ise ceza geçersiz kalacak ve tahsil edilen para bankalara geri ödenecek.
Rekabet Kurulu’nun bu hafta içinde açıklamayı planladığı gerekçeli kararda, 12 bankanın birlikte hareket ettiği, “delillerle” açıklandı.
Mailler, en büyük delil oldu
Gerekçeli kararda, banka personeli arasındaki “mailler” rekabeti bozulduğunu gösteren en büyük delil oldu. Kararda, “Bankalar rekabeti ihlal etti, çünkü...” denilerek, bankacıların iş ve işlemleri tek tek sıralandı.
Maliye: Son dakika değişikliği yapılmadı
MALİYE Bakanlığı, Başkentgaz ihalesi sürecinde BOTAŞ ile şirket arasında imzalanan protokol ile alıcılara ek avantaj sağlanmasına ilişkin haberle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, düzenlemenin hisse devrinden iki yıl önce yapıldığı belirtilerek, “Düzenleme son dakika değişikliği değildir” dendi. Açıklamada, “Bu düzenleme özelleştirme ihalesi öncesinde yapılmasaydı özelleştirme sonrası mahkeme kararıyla özel sektörün bu rantı bedavaya kazanması kuvvetle muhtemeldi, bu olasılık engellenmiştir en önemlisi de düzenlemenin yaratacağı sonuçlar tüm yatırımcılarla özellikle paylaşılmıştır” dendi.
“Alo mükellef, size vergi cezası kestik”
GEÇMİŞ yıllarda, vergi borcu olan mükellefleri, mektup ile uyaran Maliye Bakanlığı, posta giderinin yüksek olması nedeniyle bu yıl, tebligatları telefon ile bildirmeye başladı. Türkiye genelinde bazı vergi idarelerinde uygulamaya konulan sisteme göre, vergi borcu bulunan mükelleflere, bağlı bulundukları vergi dairesinden telefon edilerek, “Vergi borcuna ilişkin tebligatınız var. Gelin tebligatınızı alın” deniyor. Maliye Bakanlığı kaynakları, temmuz ayının Motorlu Taşıtlar Vergisi ve kira vergisinin ikinci taksitlerinin ödeneceğini hatırlatarak, mükellefleri vergilerini ödemeleri konusunda uyarıda bulundular. Hüseyin Özay-Star)
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)