BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÖnce depremden sonra batan tekneden kurtuldu----

Önce depremden sonra batan tekneden kurtuldu

Önce depremden sonra batan tekneden kurtuldu
04 Mart 2023 - 10:50 www.finansgundem.com

Hem Türkiye'deki depremlerden, hem de İtalya'daki göçmen faciasından sağ kurtulan Afgan genç, çifte mucize kurtuluşuyla bir unutulmaza imza attı. İşte o gencin hikayesi...

İtalyan basını, hem Türkiye'yi sarsan Kahramanmaraş merkezli depremlerden hem de İtalya'daki göçmen faciasından sağ kurtulmayı başaran Afgan gencin hikayesini sayfalarına taşıdı.

İtalyan Corriere della Sera gazetesinin haberine göre, 29 yaşındaki Kabir Ruhullah'ın İtalyan polisine anlattığı hikaye herkesin ağızlarını açık bıraktı. 2021'de Kabil'den ayrılarak İran'a geçen Afgan adam, bir yıl burada bir mobilya dükkanında çalıştıktan sonra kaçak yollarla Türkiye'ye geçtiğini ve botla İtalya'ya gitmeye çalıştığını anlattı.

Bu sırada yakalandığını kaydeden Ruhullah, Türkiye'deki bir gözaltına merkezine gönderildiğini ve Kahramanmaraş merkezli depremlere de burada yakalandığını ifade etti. Hasar alan merkezden kaçarak botla yine İtalya'ya geçmeyi planladığını anlatan gencin, depremin ardından Akdeniz'de yaşanan göçmen faciasına da yakalandığı ve yine sağ kurtulmayı başardığı belirtildi.

İtalya'da geçen hafta yasa dışı göçmenleri taşıyan bir botun alabora olmasıyla 15'i çocuk en az 68 kişi hayatını kaybetmişti. Yaklaşık 80 kişinin kurtarıldığı, 47 kişininse hâlâ kayıp olduğu olay Avrupa'da göçmen trajedilerinin yeni halkası olarak büyük ses getirdi.

Sağ kurtulanlardan biri olan Kabir Ruhullah, Türkiye'den İtalya kıyılarına 5 gün süren ölüm yolculuğu için 8 bin euro ödediğini de ifade etti. Teknenin alabora olması sonrasında bir can yeleğine tutunarak kıyıya kadar yüzdüğünü anlatan gencin hikayesi, İtalya basınında “mucize” olarak nitelendi. (Sözcü)

Kuvvetli rüzgar depremzedelerin çadırlarını yıktı

 

Güney Afrikalı ekip depremi anlattı: Kıyamet sonrası gibiydi

 

Enkaz altında yaşadıklarını anlattı: ilk 1 saat çok zor!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)