BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÖmür boyu nafakaya son----

Ömür boyu nafakaya son

Ömür boyu nafakaya son
10 Haziran 2018 - 22:41 www.finansgundem.com

Adalet Bakanı Gül, ömür boyu nafaka yerine alt-üst sınır getiren taslağın Aile Bakanlığı’na gönderildiğini söyledi.

Nafaka tartışmalarını bitirecek çalışmayla ilgili önemli gelişmeyi Milliyet yazarı Abdullah Karakuş köşesine taşıdı. İşte o yazı...

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile ömür boyu nafaka ödeme tartışmalarını konuştum. İki tarafı da mağdur etmeyen bir çalışma yaptıklarını belirten Gül, ömür boyu nafaka yerine alt-üst sınır getirileceğini, ne kadar yıl ödeneceğini mahkemenin takdir edeceğini söyledi. Kademeli süreler üzerinde çalışıldığını Milliyet’e açıklayan Gül, “Örneğin beş yıl evli kaldıysa artık ömür boyu nafaka ödemeyecek. Buna bir sınırlama olması lazım. Beş yıl evli kaldıysa 5-10 yıl ödemesi tartışılıyor. Alt ve üst sınır olacak. Buna göre takdiri mahkeme karar verecek. Avrupa uygulamalarına da bakarak adil bir düzenleme taslağı hazırladık” dedi.

Adalet Bakanlığı’nın hazırlığı taslağı Aile Bakanlığı’na gönderdiklerini açıklayan Gül, kadını da asla mağdur etmeyeceklerini söyledi. Gül, “Yani gerekirse iş, istihdam bu konuda sağlanacak ama hiçbir yerden geliri yoksa. Bu konuda belli bir süre diğerlerini de devlet üstlenecek şekilde. Kadın asla mağdur olmayacak. Ama erkek de iki sene evli kalmış, ömür boyu ödüyor. Bunu ödememesi lazım, adil değil, bir sınırlama olması lazım. Ayrıca kadının çocuğu olmasa da tek başına işi yok ise bunun da mağduriyetini ortadan kaldıracak bir dengeyi sağlayacağız” diye konuştu. 

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • taner 24 Ekim 2018 09:52

    bir yuvanın yıkılmasında kadınların babaları ve kardeşlerinin en büyük etkisi olduğu yasanın da çıkışı ve hakimlerin bu konuyu göz ardı etmemesi lazım örnekte şahsımdır davalık olduğum eşimle mi evliydim kardeşleriyle mi belli değildi henüz davamız devam ediyor devletimizden kadın erkek eşittir ilkesini boşanma davalarında da uygulamasını rica ediyoruz.

  • Mehmet12 Haziran 2018 13:02

    Kisa süren evliliklerde erkek kisa süreli nafaka vermeli.

  • Nuri11 Haziran 2018 09:11

    Şu şekilde de olabilir: Eğer kadın'da meslek sahibiyse (yani diploması varsa) nafaka verilmez. Eğer ortada çocuk varsa her iki taraf çocuk 18 yaşına gelene kadar sadece çocuğa ödeme yapar.

  • Cem11 Haziran 2018 08:42

    Bir kere evli olan karı koca ikiside evlenirken sağlıklı olarak evleniyorsa, neden boşanınca ikiside çalışabilir mantığı olmuyor anlamıyorum. Başta ikisi sağlıklı idi. Gelişmiş ülkelerde nafaka varmı ki. Karı koca demeden çalışıyorlar. Evlilik bitince bayan sakat mi kalmış oluyor gözüyle bakılıyor yada yardıma mı muhtaç, eli kolu varsa elbette çalışabilir. Bu evlenmemek için bir sorun olarak karşımıza çıkıyor bizim ülkede. Nafaka varsa bile miktarı fazla olmamalı. Çocuk masrafına girmicem. İkisinin çocuğu ise iki tarafta çalışarak ortak karşılamak zorundadır.

  • Antepli11 Haziran 2018 05:46

    Cocuğu babasının evınden getirmedi ya babasın tabıkıde nafakasını vereceksin....

  • ahmet10 Haziran 2018 23:44

    kendim şahsen 1 sene evli kaldım anlaşmalı boşandık. bi çocuk oldu.nafaka ödüyorum.daha 2 yıl olmadı tekrar nafaka arttırım talebinde bulundu karşı taraf.kendiside memur olmasına rağmen. lütfen bu nafaka konusunda bi miktar ve sınırlama gelirse çok iyi olacak