Yazdır

Ömür boyu nafakaya son

Tarih: 10 Haziran 2018 - 22:41

Adalet Bakanı Gül, ömür boyu nafaka yerine alt-üst sınır getiren taslağın Aile Bakanlığı’na gönderildiğini söyledi.

Nafaka tartışmalarını bitirecek çalışmayla ilgili önemli gelişmeyi Milliyet yazarı Abdullah Karakuş köşesine taşıdı. İşte o yazı...

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile ömür boyu nafaka ödeme tartışmalarını konuştum. İki tarafı da mağdur etmeyen bir çalışma yaptıklarını belirten Gül, ömür boyu nafaka yerine alt-üst sınır getirileceğini, ne kadar yıl ödeneceğini mahkemenin takdir edeceğini söyledi. Kademeli süreler üzerinde çalışıldığını Milliyet’e açıklayan Gül, “Örneğin beş yıl evli kaldıysa artık ömür boyu nafaka ödemeyecek. Buna bir sınırlama olması lazım. Beş yıl evli kaldıysa 5-10 yıl ödemesi tartışılıyor. Alt ve üst sınır olacak. Buna göre takdiri mahkeme karar verecek. Avrupa uygulamalarına da bakarak adil bir düzenleme taslağı hazırladık” dedi.

Adalet Bakanlığı’nın hazırlığı taslağı Aile Bakanlığı’na gönderdiklerini açıklayan Gül, kadını da asla mağdur etmeyeceklerini söyledi. Gül, “Yani gerekirse iş, istihdam bu konuda sağlanacak ama hiçbir yerden geliri yoksa. Bu konuda belli bir süre diğerlerini de devlet üstlenecek şekilde. Kadın asla mağdur olmayacak. Ama erkek de iki sene evli kalmış, ömür boyu ödüyor. Bunu ödememesi lazım, adil değil, bir sınırlama olması lazım. Ayrıca kadının çocuğu olmasa da tek başına işi yok ise bunun da mağduriyetini ortadan kaldıracak bir dengeyi sağlayacağız” diye konuştu. 

Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/omur-boyu-nafakaya-son/1314426