BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemOmikron onları hedef alıyor... Risk grubunu açıkladı!----

Omikron onları hedef alıyor... Risk grubunu açıkladı!

Omikron onları hedef alıyor... Risk grubunu açıkladı!
06 Aralık 2021 - 15:40 www.finansgundem.com

Eski Beyaz Saray danışmanı Andy Slavitt, Omikron varyantı ile ilgili çok konuşulacak açıklamalara imza attı. Slavitt, Omicron varyantındaki risk grubunu açıkladı.

Bir dönem ABD Başkanı Joe Biden’ın Koronavirüs müdahale ekibinde kıdemli danışman olarak görev alan Andy Slavitt Omikron Varyantı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Omikron varyantındaki risk grubunu açıklayan Slavitt, 'Kesin olarak bildiğimiz şey, aşılanmamış insanlar için tehlikeli bir varyant olduğu' dedi.

Yeni Kovid varyantının aşılanmamışlar için daha büyük bir risk oluşturduğunun altını çizen Slavitt, mevcut aşıların 'oldukça etkili olacağına inanmak için nedenler olduğunu' söyledi.

Slavitt bu görüşteki yek uzman değil. Uluslararası Aşı Enstitüsü genel müdürü Dr. Jerome Kim de benzer bir iddiada bulundu.

CNBC'nin sorularını yanıtlayan Kim, 'Aşı veya daha önce enfeksiyon geçirmek hastalığı hafifletecektir' dedi.

Slavitt, Omikron varyantı yayılmaya başlamadan önce önümüzdeki birkaç ay içinde gerekirse güncellenmiş aşıların bulunabileceğini de sözlerine ekledi.

YENİ AŞI İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Kovid Aşısı üreticileri Pfizer, BioNTech, Moderna, Johnson & Johnson ve AstraZeneca Omikron varyantını araştırdıklarını ve test ettiklerini açıklamışlardı.

Pfizer CEO'su Albert Bourla, yeni aşı için ilk DNA şablonunun tamamlandığını ve gelecek yılın başlarında kullanıma hazır olacağını tahmin ettiğini duyurmuştu.

Omikron ilk olarak Güney Afrikalı bilim insanları tarafından keşfedildi ve daha sonra ABD, Birleşik Krallık, Avustralya ve Almanya dahil olmak üzere birçok ülkede tespit edildi.

Dünyanın yeniden alarma geçmesine neden olan varyant ile ilgili bilimsel araştırmalar sürerken DSÖ henüz Omikron kaynaklı bir ölüm yaşanmadığını duyurdu.

"Omikron yeni bir pandemiye yol açabilir"

 

Omikron varyantı Rusya'da ilk kez görüldü!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)