BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemOmikron için aşı 2022’ye kaldı ----

Omikron için aşı 2022’ye kaldı

Omikron için aşı 2022’ye kaldı
29 Kasım 2021 - 07:34 www.finansgundem.com

Moderna yetkilileri son dönemde dünyanın yeni gündemi haline gelen ve piyasaları alt üst eden omikron varyant aşısının 2022'nin başlarında hazır olabileceğini açıkladı

Moderna'nın Baş Tıbbi Sorumlusu Paul Burton, aşı üreticisinin gelecek yılın başlarında omikron korona virüs varyantına karşı yeniden formüle edilmiş bir aşı çıkarabileceğini bildirdi.

Yeni formülasyonlara ihtiyaç olup olmayacağı veya mevcut Kovid aşılarının dünyaya yayılmaya başlayan yeni varyanta karşı koruma sağlayıp sağlayamayacağı belli değil.

BBC'ye konuşan Burton, "Mevcut aşının koruma sağlama kabiliyetini önümüzdeki birkaç hafta içinde bilmeliyiz, ancak MRNA aşıları ile ilgili dikkat çekici olan Moderna platformu, çok hızlı hareket edebilmemizdir. Yepyeni bir aşı yapmamız gerekiyorsa, bunun gerçekten büyük miktarlarda bulunabilmesinin 2022'nin başlarında olacağını düşünüyorum" dedi.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ilk olarak Güney Afrika'da tespit edilen korona virüs varyantı B.1.1.529'u endişe verici varyant kategorisine aldı ve varyanta Yunan alfabesinin 15. harfi olan Omicron (Türkçesiyle Omikron) adı verdi.

WHO, ilk belirlemelere göre bu varyantın hastalığı geçiren kişileri tekrar etkileme potansiyelinin bulunduğunu açıkladı.

Avrupa'daki ilk vaka Belçika'da kayıtlara geçerken İngiltere'de de iki vakaya rastlandı. Birçok ülke yeni varyant nedeniyle tedbirleri artırdı, bazı ülkeler sınırların kapatmaya başladı.

Omicron varyantına bir ülkede daha rastlandı

 

'Omicron'a karşı ABD alarmda: Yeni kararlar yolda!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)