BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaOlumsuz not beklentisi piyasaları gerdi----

Olumsuz not beklentisi piyasaları gerdi

Olumsuz not beklentisi piyasaları gerdi
06 Ağustos 2014 - 07:00 www.finansgundem.com

Moody's'in Cuma günü yapacağı not değerlendirmesi öncesinde AK Partili siyasiler Moody's'in olumsuz açıklama yapabileceğini savundu

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci dün katıldığı CNBC-e televizyonu yayınında 8 Ağustos’ta Moody’s’ten artı yönde değil, eksi yönde bir beklentisi olduğunu söyledi. Bu açıklama sonrası, Moody’s’in son gelişmeler sonrası Türkiye’nin kredi notunu kırabileceği beklentisi doğdu.

Borsa İstanbul’da işlem gören hisse senetleri dün ilk seansta yüzde 0.71 değer kazanırken, ikinci seansa düşüşle başladı ve günü yüzde 1.53 değer kaybıyla kapadı. dolar ise TL karşısında yüzde 0.57 değer kazanarak 2.1435’e yükseldi.

‘İndirim beklemiyorum’

Zeybekci, “Moody’s, Standard & Poor’s, Fitch gibi kredi kuruluşları, siyasi mi, ekonomik mi kredi kuruluşları. Moody’s’ten artı yönde değil, eksi yönde bir beklentim var. Çünkü siyasi değerlendirecek, Türkiye’nin gelecekle ilgili beklentilerini değil” dedi.

‘Duyumlar alıyoruz’

Ancak Zeybekci, daha sonra Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Moody’s’ten beklentilerinin “pozitif değil, negatif” olduğunu açıklamasının not indirimi anlamını taşımadığını, aksine Türkiye’nin kredi notunda bir indirim beklemediklerini söyledi.
Öte yandan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı salih kapusuz ise, twitter hesabından yaptığı açıklamalarda şunları söyledi:

“Her Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi bir kriz çıkarmaya çalışanların yine kriz arayışı içerisinde olduklarına dair duyumlar alıyoruz. Seçim öncesi Türkiye’nin kredi notunu düşürmeye yönelik bir takım girişimlerin olduğuna dair söylentiler var.Umarız bunlar doğru değildir” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)