BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÖlümler karbonmonoksit zehirlenmesinden----

Ölümler karbonmonoksit zehirlenmesinden

Ölümler karbonmonoksit zehirlenmesinden
14 Mayıs 2014 - 03:41 www.finansgundem.com

Enerji Bakanı Yıldız, 05.15'te yaptığı açıklamada ölü sayısının 201'e çıktığını belirterek, "Sayının artmasından endişe ediyoruz" dedi

Türkiye’yi yasa boğan kara haberi madende inceleme yaptıktan sonra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız açıkladı. Yıldız, faciadan sabaha karşı 05.15'te yaptığı son açıklamada 201 işçinin hayatını kaybettiğini 80 işçinin de yaralandığını söyledi. Yıldız, "Sayının artmasından endişe ediyoruz" dedi.

Ölümlerin karbonmonoksit zehirlenmesinden olduğunu belirten Bakan Yıldız gecenin ikinci açıklamasında şunları söyledi:

“Zaman aleyhimize ilerliyor, zaman ilerledikçe sıkıntımız ve ölü sayısı da artıyor. Şu ana kadar 166 işçi kardeşimizi kaybetmiş bulunuyoruz. Kendisi çıkan ve ilk müdahaleyle çıkarılan 363 kişi tahliye edilmiştir. Olay olduğu sırada 787 işçi kardeşimiz içeride çalışıyordu. Hâlâ içeride olan çok sayıda işçi var. Toplam yaralı sayısı 80, bir işçinin durumu ağır. Herkes imtihan veriyor, sabaha kadar içerideki kardeşlerimizi de çıkarmak zorundayız. Bu arada sosyal medyada yapılan açıklamalarda infial yaratabilecek şeyler söylendiğini üzüntüyle duyuyoruz. Maden ocağının 1 yıllık olduğu ve kan arandığı şeklinde yapılan açıklamalar gerçeği yansıtmıyor. Çok ciddi bir durumla karşı karşıyayız.



İŞÇİLER ÇIKARILMAYA BAŞLANDI

Hepimizin canı gidiyor. Zaman ilerledikçe rakamın artmasından endişe duyuyoruz. Denetim ve teftişlerle ilgili bir şey söylemem mümkün değil. O bu gecenin gündemi değil. Bir enerji bakanı olarak en zor görevlerimden birini yapıyorum ve bunun daha da büyüyeceğinin sıkıntısını yaşıyorum. Sağlık Bakan Yardımcımız ekibinin başında, ambulans ve kurtarma ekibi sıkıntımız yok. Cenazelerin teşhisiyle ilgili bir sıkıntı yok. Çünkü içeride grizu patlaması olmadığı için işçi kardeşlerimiz karbonmonoksit zehirlenmesinden şehitlik mertebesine ulaştı.”

BELEDİYE BAŞKANI'NIN AÇIKLAMASI

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı MHP’li Cengiz Ergün ise saat 24.00’te yaptığı açıklamada, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.’ye ait ocakta meydana gelen faciada, resmi olmayan bilgilere göre 157 madencinin yaşamını yitirdiğini, 75 yaralının bulunduğunu öğrendiğini açıkladı. 
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TV 14 Mayıs 2014 09:45

    DUALARIMIZ MADEN İŞÇİLERİNE İNŞALLAH DAHAFAZLA ACI YAŞANMAZ DAHAFAZLA OCAKLARA ATEŞ DÜŞMEZ SEN ONLARA YARDIM ET ALLAHIM