BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa‘Ölçülü’ faiz indirimi geldi!----

‘Ölçülü’ faiz indirimi geldi!

‘Ölçülü’ faiz indirimi geldi!
10 Nisan 2014 - 07:21 www.finansgundem.com

Merkez Bankası’nın aldığı karar piyasada ‘ölçülü’ bir faiz indirimi etkisi yarattı

 Yılbaşında yüzde 7 olan ortalama fonlama maliyeti ocak ayındaki sert faiz artışı ile yüzde 10’un üzerine çıkmıştı. Bankacılar, MB’nin ortalama fonlama maliyetini yüzde 10’un altına çekerek daha gevşek bir politika uygulamak istemesi halinde PPK kararı ile faiz indirimi yapması gerektiğini vurguladı.

İş Yatırım Stratejisti Uğur Küçük şunları söyledi: “Merkez Bankası birkaç gün öncesine kadar marjinal fonlama faizi olan yüzde 11.50’den piyasa ihtiyacının bir bölümünü karşılarken şimdi yüzde 10 olan haftalık repo faizine kaydırdı. Bundan sonra mevduat Faiz oranlarının yüzde 10-10.50’ye gerilemesini bekliyoruz.”

Geçen hafta yüzde 12 civarında olan ve önceki gün yüzde 10.45 seviyelerine gerileyen bankalararası piyasadaki gecelik faizin de yine yüzde 10’a yakın oluşması bekleniyor. Öteyandan BIST endeksi yüzde 2 değer kaybederken, dolar 2.11 TL’den işlem gördü.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)