BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemOkmeydanı'ndan kötü kaber----

Okmeydanı'ndan kötü kaber

Okmeydanı'ndan kötü kaber
22 Mayıs 2014 - 23:23 www.finansgundem.com

​Okmeydanı'nda bir liseye girmek isteyen gruba polisin müdahalesiyle başlayan olaylarda 1 kişi öldü, 7'si polis 9 yaralı var. Olaylar gece boyu sürdü

İstanbul Okmeydanı, dün gösteriler ve polisin müdahalesiyle savaş alanına döndü. Atılan molotofkokteylinin camından girdiği zırhlı aracı terk eden polisler havaya ateş etti. Cemevinde cenaze törenine katılan Uğur Kurt, başına isabet den kurşunla hayatını kaybetti. Göstericilerin attığı parça tesirli bombayla 7’si polis 9 kişi yaralandı. Olayları izlerken yaralanan bir kişinin durumu ağır.

Okmeydanı’ndaki gösteriler sabah saatlerinde başladı. Bir grup, Soma’daki maden faciası ve ‘Berkin Elvan’ın öldürülmesini protesto etmek amacıyla İTO Lisesi’ne girmek istedi. Ancak buna polis izin vermedi. Çıkan gerginlik taşlı, molotoflu, biber gazlı ve TOMA’lı sokak çatışmasına dönüştü. Atılan molotofkokteyllerinden biri zırhlı akrep aracının camını kırarak içeri girdi. Zırhlı araç alev alınca polisler kendilerini can havliyle dışarıya attı. Polisler daha sonra havaya ateş açtı. Bu sırada Okmeydanı Cemevi’nde bir yakınının cenazesine katılan Uğur Kurt (30), boynuna isabet eden kurşunla ağır yaralandı ve kanlar içinde yere yığıldı. Kurt, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. 1 saat süren kalp masajı yapıldı, ameliyata alındı, hayata döndürülerek yoğun bakımda tedaviye alındı. Bu sırada gösteriler devam etti.

MAHALLELİ TEPKİ GÖSTERDİ

Uğur Kurt’un vurulmasının ardından Okmeydanı’nda mahalleli de polise tepki gösterdi. Çatışmaların yaşandığı sokaklarda esnaf da kepenk kapattı. Mahallelinin tepkisi üzerine polis Cemal Kamacı Spor Kompleksi’nin önüne kadar çekildi. Ancak eylemciler buraya gelince, polis gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti.

BOMBALI SALDIRI

Eylemler Okmeydanı’nda gece de devam etti. Göstericiler, Şark Kahvesi yakınlarında polislere 3 tane el yapımı boru tipi parça tesirli bomba attı. Saat 22.00 sıralarında atılan bombalardan biri polislerin bulunduğu yere yakın bir noktada patladı. Şarapnel parçaları başına isabet eden bir kişi kanlar içinde yere yığıldı. Ayrıca Akan Yücel isimli bir kişiyle arasında emniyet müdürünün de bulunduğu 7 polis de yaralandı. Tedavisi yoğun bakımda devam eden Uğur Kurt’un ise ölüm haberi geldi gece. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, haberi Twitte’dan duyurdu: “Okmeydanı Hastahanesinde tedavi gören Uğur Kurt maalesef kurtarılamadı,vefat etti. Allah’tan rahmet,ailesine başsağlığı diliyorum.”

POLİS AYAĞINDAN VURULDU

Mithatpaşa Caddesi’nde bekleyen göstericiler, polis ekiplerine taş ve havai fişek atmayı gece boyunca sürdürdü. Polis ekipleri de biber gazı ve plastik mermiyle müdahale etti. Gece yarısı, bir polis ayağından vuruldu. Polis hastaneye kaldırıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, iki pompalı tüfekle bir tabanca ele geçirildiğini açıkladı. Gazi Mahallesi, Sancaktepe ve Sultangazi’de de eylemler düzenlendi.

‘KUSURU TESPİT EDERİZ’

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, olayal ilgili yaptığı ilk açıklamada “Olayın nasıl geliştiği nasıl olduğu nasıl bir yaralanma hadisesi vuku bulduğu elbette ki yapacağımız soruşturmalar neticesinde belli olacak. Elbette kullanılan bir silah var. Medyaya da yansıyan silahlı görüntüler var. Bütün bu çerçevede bütün detaylarıyla hem adli hem idari incelemeler yapılacak. Kusur varsa kusuru mutlaka tespit ederiz.”

 

CENAZEYE KATILMIŞTI

Ölüm haberinin ardından Kurt Ailesi’nin evine ateş düştü. 3 yıllık evli Narin Kurt, 2 yaşındaki oğlu Ali Kemal’i de yanına alarak hemen hastaneye koştu. Ancak acı haberi burada aldı. Uğur Kurt, Beyoğlu Belediyesi’nde temizlik işçisiydi. Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan da olayı duyunca aileyi hastanede ziyaret etti. Cemevindeki Özcan Bayram, “Bir polis silahla ateş ediyordu. Kurt bu sırada yere yığıldı” diye konuştu. 

GÖRGÜ TANIĞI ANLATTI

Uğur Kurt vurulduğu sırada cemevi avlusunda bulunan A. isimli bir görgü tanığı şunları anlattı:
"Biz cemevi avlusunda cenazeyi bekliyorduk. 20 – 30 kişiydik. Yan yanaydık. Birden gaz bombaları geldi. Gaz cemevinin içine de girdi.  Cemevine varan sokağın üstünden cemevinin bulunduğu yere doğru ateş edildi. Resmi ve sivil polisler vardı. Çok silah sıkıldı.”Silah sesleri duyunca kaçtık. Uğur, dönüp kaçmaya fırsat bulamadan yere yığıldı. Tekrar gaz bombaları atıldı. Gözlerimizi açamadık. Polislere doğru gittim. “Yapmayın” diye bağırdım. Onlar da “Biz ne yapalım. Görmüyor musun arabayı yaktılar” dedi. Bir tanesi “Seni de alırız” dedi. Ne ambulans gelebildi ne araba bulabildik. Ancak 20 dakika sonra ambulans gelebildi."

GAZİ MAHALLESİNDE BİR ARACI ATEŞE VERDİLER

Sancaktepe'de eylemci grubun attığı bir molotof kokteyli zırhlı polis aracına isabet etti.

Gazi Mahallesi İsmetpaşa Caddesi'nde saat 20.30 sıralarında toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, Uğur Kurt'un yaralanmasını protesto ederek yürüyüş yaptı. Göstericiler daha sonra, cadde üzerinde bulunan çöp konteynerlerini yola devirerek barikat kurdu. Bir grup gösterici ise, yol kenarında bulunan bir Otomobili yolun ortasına getirerek, aracı ters çevirdi. Göstericiler otomobil ve daha önceden hazırlanan barikatları ateşe verdikten sonra, polis ekiplerine taş ve molotof kokteyli attı. Polis ekipleri, göstericilere panzer ve TOMA ile tazyikli su sıkarak ve gaz bombasıyla müdahale etti. Ekipler, ateşleri ve yanan otomobili TOMA ve panzerdan su sıkarak söndürdü. Yanan otomobil kullanılamaz hale gelirken, göstericiler müdahalenin ardından dağıldı.

SANCAKTEPE'DE OLAYLAR

Sancaktepe Demokrasi Caddesi'nde saat 22.00 sıralarında toplanan bir grup, yollara barikat kurdu. Göstericiler, polise taş ve molotof kokteyli attı. Polis de gruba tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti.

ZIRHLI POLİS ARACI ALEV ALDI

Müdahale sonrası ara sokaklara dağılan grup, yeniden toplandı. Grubun attığı bir molotof, zırhlı polis aracına isabet etti. Alev alan araç TOMA tarafından söndürüldü. Polisin gruplara müdahalesi aralıklarla devam ediyor. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)