BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÖİV ve IMEI harcı belli oldu----

ÖİV ve IMEI harcı belli oldu

ÖİV ve IMEI harcı belli oldu
21 Aralık 2021 - 17:00 www.finansgundem.com

Mobil telefon aboneliğinin ilk tesisinde alınan maktu ÖİV tutarı ile yurtdışından yolcu beraberinde getirilen cep telefonlarından alınan IMEI kayıt harcı tutarı, yeniden değerleme oranında artırıldı.

Mobil iletişimde yeni abonelik işlemleri sırasında Özel İletişim Vergisi (ÖİV) yeni yıldan itibaren yüzde 36.2 zamlanacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın mobil telefon aboneliğinin ilk tesisinde alınan maktu ÖİV ile ilgili düzenlemesi bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren sözkonusu oran yeniden değerleme oranı nispetinde yüzde 36.2 artırılarak 117 TL olarak yeniden belirlendi. Mobil telefon aboneliğinin ilk tesisinde alınan maktu ÖİV tutarı 2021 yılı için 86 TL idi.

YÜZDE 10'LUK ÖİV İLE KARIŞTIRILIYOR AMA
Yeniden değerleme oranına göre artırılan bu maktu ÖİV, çoğu zaman sabit ve mobil internet abonelerinden alınan ve yüzde 10 olarak uygulanan ÖİV ile karıştırılıyor.

Yıl Yıl Maktu ÖİV Tutarı

Ancak yeniden değerleme oranı ile iletişim hizmetinden alınan bu yüzde 10’luk ÖİV oranı arasında bir ilişki bulunmuyor. Maktu ÖİV ilk abonelik tesisinde alınıyor, yüzde 10'luk ÖİV ise her ay faturalara yansıtılıyor.

Dolayısıyla bugünkü değişikliklerin, yeni abonelikler hariç, faturalara bir yansıması olmayacak. Diğer bir ifadeyle eğer yeni abone değilseniz, faturanızı artıracak bir durum sözkonusu değil.

IMEI KAYIT HARCI 2732 TL OLDU

Bugünkü Resmi Gazete’de iletişim sektörüne ilişkin olarak uygulanacak bir diğer zam ise yurtdışından yolcu beraberinde getirilen cep telefonlarından alınan IMEI kayıt harcı tutarı oldu. Buna göre sözkonusu tutar yüzde 36.2’lik yeniden değerleme oranında artırıldı.

2021 yılında 2 bin 6 TL olan yurtdışından yolcu beraberinde getirilen telefonlardan alınan IMEI kayıt harcı tutarı, 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren 2 bin 732 TL olarak uygulanacak.  

2022 emlak vergi değerleri belli oldu

 

Vergi, harç, değerli kağıtta yeni tarifeler belli oldu!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)