BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÖğretmenlere rotasyon geliyor----

Öğretmenlere rotasyon geliyor

Öğretmenlere rotasyon geliyor
09 Aralık 2013 - 07:12 www.finansgundem.com

Aynı okulda 20 yıl ve üzeri çalışan öğretmenler okullar arası rotasyona uğrayacak

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin okullar ve bölgeler arasında yer değiştireceği “zorunlu rotasyon” sistemi üzerinde çalışıyor. Bakanlığın çalışmasına göre yıllar içinde bölgede oluşan “Bu okulun öğretmenleri çok iyi” algısının yıkılması hedefleniyor.

Dershaneleri “dönüştürme” çalışması yapan Milli Eğitim Bakanlığı’nın, öğretmenler ile ilgili de önemli bir çalışma yaptığı ortaya çıktı. Bakanlığın öğretmene “zorunlu rotasyon” ile ilgili çalışma yaptığı ifade edildi. Bakan Nabi Avcı, katıldığı bir TV programında, “Öğretmenlere yönelik rotasyon çalışması ciddi bir konu. Özellikle Doğu ve Güneydoğu’da öğretmenlerin görev süreleri çok kısa. Veliler ‘6 öğretmenle okul bitiriyoruz’ diye eleştiriler yapıyor. Biz de asgari süre olarak öğretmenin en az 4 yılını ilkokuldaki öğrenciyle geçirsin istiyoruz” demişti.

Ayrımcılık yıkılsın

MEB yetkililerinden edinilen bilgiye göre “rotasyon” çalışması dershaneleri dönüştürme yasa tasarısı ile beraber Meclis gündemine gelecek. Projeyle okullar arasında ‘başarılı’ - ‘başarısız’ ayrımına neden olan algının yıkılması hedefleniyor. Bir öğretmenin uzun yıllar aynı okulda görev yaptığı ve bu okulların bölgelerinde “Öğretmenleri çok iyi” algısı yarattığını düşünen Bakanlık, bunun engellenmesi için öğretmenlerin okullarını değiştirmeyi hedefliyor. Taslak çalışmada bir öğretmenin okulda ne kadar görev yapacağı henüz belirlenmedi. Çalışma yürürlüğe girdiğinde bir öğretmen tüm öğretmenliğini aynı okulda yapamayacak. Yine aynı bölge veya başka bir bölgedeki okula gönderilecek öğretmenin “okula dinamizm katacağı” düşünülüyor.

Doğu’da 4 yıl görev mecburi

Rotasyon ile Doğu ve Güneydoğu’daki eğitimin olumlu etkilenmesi de hedefleniyor. Öğretmenlere zorunlu olarak 3 yıl doğu görevi verilirken, birçok öğretmen evlenerek veya sağlık gerekçesiyle 3 yılı tamamlamıyor. Zorunlu rotasyon çalışması kapsamında Doğu ve Güneydoğu’daki öğretmenler de 4 yıl görev yapmadan yani ‘sınıflarını bitiremeden’ bölgeden ayrılamayacak. Ağustos ayında çıkan yönetmelikle, müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarına yönelik rotasyon uygulamasını başlatmıştı. Bu görevlerdekiler 6 yıllık süreyi tamamlamasıyla görev yerlerini değiştirebiliyorlar.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)