BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'Öğrenci evlerine müdahale yok'----

'Öğrenci evlerine müdahale yok'

'Öğrenci evlerine müdahale yok'
06 Kasım 2013 - 12:19 www.finansgundem.com

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, öğrenci evlerine müdahale olmadığını bunun anayasal görev olduğunu söyledi

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, öğrenci evleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Bozdağ, 'Yaşam tarzına müdahale söz konusu değil. Hükümet anayasal görevini yapıyor' dedi.
İşte Bozdağ'ın açıklamaları:
"Yaşam tarzına müdahale söz konusu değil. Anayasamızın 58. maddesinde devlet gençleri kumar, uyuşturucu ve benzeri alışkanlıklardan cehaletten korumak yükümünü de getirir. Sorunluluğu yetkiyi seçimde size emanet etmişti. Biz bu emanetin gereğini yerine getirmeliyiz, bu görev bize verilmiştir. Devletin gençlerini korumak için tedbir alması onların yaşam tarzına müdahale etmesi olarak nitelendirilemez. Sayın Başbakanımız gerekirse böyle bir adım atarız dedi. Yasal düzenlemeyle ilgili yapılmış bir çalışma yok henüz. Yapılırsa kamuoyuna açıklanır. Hükümet anayasal görevini yapıyor.
ALEVİLER FİŞLENİYOR MU?
Diyanet'te çalışanlar hangi ırktan ,dinden olursa olsun yapılan sınavla işe alınmaktadırlar. CHP VE BDP’li üyeler bu konuyla ilgili ayrı ayrı sorular sordular. Böyle bir şey söz konusu değil.
O kadar çok aynı soruyu sordular ki ben de açıklama yaptım. Şafi ve alevi mezhebine mensup personel de var dedim. Bugün gazetelerde "Fişlemeyi itiraf etti" yazıldı bunlar yalandır. Demokrasiyle aksi bağdaşmaz. Fişleme söz konusu değildir. Böyle bir şeyin yapılması asla mümkün değildir.
İŞTE O MADDE
Anayasa'nın ilgili maddesi şöyle;
A. Gençliğin korunması
MADDE 58- Devlet, istiklâl ve Cumhuriyetimizin emanet edildiği gençlerin müsbet ilmin ışığında, Atatürk ilke ve inkılâpları doğrultusunda ve Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü ortadan kaldırmayı amaç edinen görüşlere karşı yetişme ve gelişmelerini sağlayıcı tedbirleri alır.
Devlet, gençleri alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, suçluluk, kumar ve benzeri kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirleri alır.
*Bu maddenin kenar başlığı, “B. Sporun geliştirilmesi” iken, 17/3/2011 tarihli ve 6214 sayılı Kanunun 1 inci maddesiyle değiştirilmiş ve metne işlenmiştir.
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatandas06 Kasım 2013 16:00

    Adana valisi aciklamalari talimat kabul etmis "Padisahim emrin olur" demis, koruyalim derken homoseksuelligi tesviik etmesinler de!

  • Erdinc06 Kasım 2013 14:58

    Hadi diyelim sevişiyorlar.. seks yapmak kötü alışkanlık mı oluyor?? Sana ne 2 kişinin kendi kararından..

  • İsmi Lazım Değil06 Kasım 2013 13:46

    Yasada kızlı erkekli aynı evde kalamazlar gibi bir ifade göremedim. Ne alaka şimdi bu?