BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemOfise dönüşte yeni engel: Evcil hayvanlar----

Ofise dönüşte yeni engel: Evcil hayvanlar

Ofise dönüşte yeni engel: Evcil hayvanlar
25 Ekim 2021 - 17:55 www.finansgundem.com

Pandemi döneminde evcil hayvanlarıyla vakit geçirmek için işten izin alanların sayısı giderek artıyor. Birçok yönetici ise çalışanların köpeklerini ofise getirmesine izin vermeyi planlıyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere’de çalışanların üçte biri, aşı olmamış bir çalışma arkadaşıyla çalışmaktansa iş değiştirmeyi tercih ediyor. Pandeminin başlangıcından bu yana ise evcil hayvan sahiplenme oranı hızla artış gösterdi. Bu nedenle çalışanlar şimdi evcil hayvanlarını beraberlerinde ofise götürmek istiyor. Korona virüs pandemisi öncesinde ofise köpek getirenler vardı.

Ancak pandemi döneminde evcil hayvan sahiplenme konusunda da bir hızlanma yaşandı. Bu durum ise ofise dönüşün başladığı bu dönemde, hayal bile edilemeyecek şekillerde ofis hayatını etkileyebilir. Pandeminin başlangıcından bu yana 3,2 milyon İngiliz evcil hayvan sahiplendi. Financial Times’ın haberine göre pandemi öncesinde Ben&Jerries ve Amazon gibi şirketlerin evcil hayvan dostu politikaları vardı.

Şirketlerin Seattle’da bulunan merkez binalarındaki çalışanlar yaklaşık 7 bin köpekle birlikte çalışıyordu. Geçtiğimiz 18 ayda evden çalışanlar, online toplantıları esnasında kedileri ya da köpeklerini ekrandan uzak tutmak için çaba gösterdi. Şimdi ofisler yeniden açılmaya başlarken, yeni evcil hayvan sahibi olan çalışanlar, evcil hayvanlarından ayrılmak istemiyor.

ABD’de her 500 yönetici düzeyinde çalışanın yaklaşık yarısı ofisler yeniden açıldığında, evcil hayvanların ofise getirilmesine izin vermeyi planlıyor. Birçok kişi bunu çalışanların isteği üzerine yaptığını söylüyor ve yöneticilerin büyük bir bölümü çalışanların ofise geri dönmesini istiyor. Bu durum ise alerjisi olanlar ya da evcil hayvanlarla ofislerini paylaşmak istemeyenler için büyük zorluklar yaratacak.

Yakın zamanda İngiltere’de Petiquette isimli bir hizmetle, köpek sahibi olmayanları rahatsız etmeden, işverenlere köpek dostu politikalar izleme imkanı tanınmaya başlandı.

Pets at Home isimli şirket, kendi çalışanlarına “evcil hayvan izni” veriyor. Çalışanlar yeni bir evcil hayvan sahiplendiklerinde, alışma sürecinde bir günlük izin kullanabiliyor. Bu tür izinler yeni değil. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre İskoçya merkezli kraft bira üreticisi BrewDog, yeni bir evcil hayvan sahiplenen çalışanlarına 2017’nin başından bu yana bir hafta ücretli izin veriyor.

Ancak evcil hayvan izni pandemi döneminde evcil hayvan sahiplenme oranı yükseldiği için yaygınlaştı. Geçtiğimiz hafta İngiltere’nin gıda ve perakende şirketi Boxpark’ın CEO’su Roger Wade evcil hayvan izni isteyen bir çalışanla ilgili düşünceleri öğrenmek için bir sosyal medya anketi oluşturdu. Ankete katılanların %61’i ise çalışanların evcil hayvan izni kullanmasına karşı olduğunu belirtti.

Mastercard'tan kripto para adımı

 

Pandemi sonrası Zoom toplantıları devam eder mi?

 

ABD’de vasıflı işçi krizi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)