BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD’de vasıflı işçi krizi----

ABD’de vasıflı işçi krizi

ABD’de vasıflı işçi krizi
25 Ekim 2021 - 15:37 www.finansgundem.com

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) düzenlenen bir araştırma, ülkedeki şirketlerin yaklaşık yarısının vasıflı işçi bulamamaktan şikayetçi olduğunu ortaya koydu.

Ulusal İşletme Ekonomisi Birliği (NABE) tarafından düzenlenen araştırmaya göre, şirketlerin yüzde 47’si, yılın üçüncü çeyreğinde kalifiyeli işçi sıkıntı yaşadığı şikayetinde bulundu. Yılın ikinci çeyreğinde yapılan araştırma, kalifiye işçi sıkıntısı çeken şirketlerin oranının yüzde 32 civarında olduğunu göstermişti.

NABE araştırmasında, şirketlerin yaşadığı kalifiye işgücü sıkıntısı, özellikle yaygın olarak mal üreten sektörlerde Kovid-19 salgını sonrası toparlanan ekonominin bir işareti olarak yorumlandı.

Şirketlerin, salgın riski sürerken, tüketicilerden gelen artan talebi karşılamak için ihtiyaç duyduğu çalışanları istihdam etmekte zorlandığı ifade edilen araştırmada, bazı insanların da tekrar çalışmaya dönmeden önce daha iyi işler bulmak hedefiyle kendilerine doğru fırsatın gelmesini beklediği yorumu yapıldı.

"Yeteri kadar başvuru yok, başvuru yapanlar da yeteri kadar kalifiyeli değil"

Araştırmaya katılan şirketlerin yüzde 27’si yeteri kadar başvuru almadıklarından şikayetçi olurken, yine yüzde 20’si başvuruda bulunanların yeterli vasfa sahip olmadığı görüşünü dile getirdi.

Araştırmaya göre, işletmeler için mevcut çalışanları elde tutmak ve yenilerini cezbetmek birinci öncelik olarak ortaya çıksa da, ikinci büyük zorluk yükselen fiyatlar ve tedarik zincirinde ortaya çıkan sıkıntılar üzerinde yoğunlaşıyor.

Ankete katılan şirketlerin üçte biri, artan fiyatları ticari faaliyetleri için en büyük aşağı yönlü risk olarak nitelendirdi.

Yine ankete katılan hiçbir işletmenin, üçüncü çeyrekte fiyatlarını düşürmediği ve yine hiçbirinin önümüzdeki üç ay içinde yine fiyatları düşürmeyi planlamadığı ortaya çıktı.

ABD’de yaz aylarında tüketici fiyat enflasyonu son 13 yılın en yüksek seviyesine çıkarken, tüketici harcamaları da son 30 yılın en yüksek seviyesini görmüştü.

Şu ana kadar yüksek fiyatlar, tüketicilerin harcama eğilimlerini düşürmese de ekonomi uzmanları, gelecekte yüksek fiyatlar yüzünden tüketimin düşebileceği uyarısında bulunuyor.

Koronavirüsün kaynağına ilişkin çarpıcı iddia! ABD'ye ait enstitü finanse ett!

 

ABD'de korona aşısında yaş sınırı 5'e iniyor

 

Mahmud Abbas ABD'den Kudüs'teki konsolosluğunu yeniden açmasını istedi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)