BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemOECD: Zengin ülkelere göç azaldı----

OECD: Zengin ülkelere göç azaldı

OECD: Zengin ülkelere göç azaldı
29 Ekim 2021 - 14:52 www.finansgundem.com

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından perşembe günü yayımlanan bir raporda, yeni tip korona virüs (Kovid-19) pandemisi nedeniyle zengin ülkelere göçün 2020 yılında keskin bir şekilde düşüş gösterdiği belirtildi.

OECD'nin yıllık göç raporunda, geçen yıl yaklaşık 3.7 milyon insanın Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'nü oluşturan 38 önde gelen gelişmiş ve gelişmekte olan ekonomiye göç ettiği bilgisi paylaşıldı. Bu rakamın 2003 yılından bu yana görülen en düşük seviye olduğu bildirildi.

Söz konusu raporda, “Kovid-19 krizi, OECD'ye göç akışlarında yüzde 30'dan fazla azalma göstererek rekor bir düşüşe neden oldu” ifadeleri yer aldı.

OECD ülkelerinde en çok göç alan ülke olan ABD'deki yeni göçmenlerin sayısı, ülkenin virüsün yayılmasını engellemek için sınırlarını kapatmasıyla yüzde 44 azalarak 576 bine düştü. Fransa ise yüzde 21 düşüşle 230 bin yeni göçmen aldı.

Rapora göre, göçmenler ayrıca geçen yıl pandeminin tetiklediği iş krizinden orantısız bir şekilde etkilendi ve istihdamdaki oran 2020'de 2.1 yüzde puanı azalarak yaklaşık 3'te 2'ye düştü.

Paris merkezli uluslararası organizasyonun raporunda, “Kovid-19 pandemisinin neden olduğu ekonomik kriz, göçmenlerin iş gücü piyasasında var olan 10 yıllık sürekli ilerlemesini sona erdirdi” ifadeleri kullanıldı.

WHO' dan yoksul ülkelerde korona virüsle mücadele için yardım talebi

 

Belçika'da korona virüs önlemleri yeniden sıkılaşıyor

 

Korona virüste son durum: 25 bin 528 yeni vaka, 229 vefat

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)