BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiOECD bölgesinde enflasyon geriledi----

OECD bölgesinde enflasyon geriledi

OECD bölgesinde enflasyon geriledi
11 Ocak 2024 - 16:11 www.finansgundem.com

OECD bölgesinde enflasyon Kasım 2023'te %5,4'e geriledi

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) ülkelerindeki yıllık Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) artış oranı ekim ayındaki %5,6'dan kasım ayında %5,4'e geriledi.

Eylül-ekim 2023 arasında 28 OECD ülkesinde kaydedilen düşüş kasım ayında da devam etti. Ancak enflasyonun manşet rakamındaki gerileme önceki aya göre daha yavaş bir tempoda gerçekleşti. Hollanda, Danimarka ve Belçika'da ise bir süredir devam eden düşüşün ardından manşet enflasyonu yeniden yükselişe geçti.

OECD'de çekirdek enflasyon (gıda ve enerji hariç) ekim ayındaki %6,5'ten kasım ayında %6,3'e hafifçe geriledi ve Nisan 2022'den bu yana en düşük seviyesine ulaştı. Gıda enflasyonu, önceki aylardaki benzer bir hızda düşmeye devam etti, ancak manşet enflasyonundan daha hızlı düştü. Kasım ayında gıda enflasyonu %6,7 seviyesine geriledi, ekim ayındaki %7,4'ün altına düştü ve 34 OECD ülkesinde düşüş kaydedildi. Kasım ayı, OECD'de üst üste yedinci ayda negatif enerji enflasyonu kaydedildi.

OECD Bölgesi'nde işsizlik 15 aydır yüzde 5'in altında

 

OECD ülkelerinin vergi seviyelerinde önemli düşüş

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)