BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemODTÜ yine ayağa kalktı----

ODTÜ yine ayağa kalktı

ODTÜ yine ayağa kalktı
25 Ağustos 2013 - 20:09 www.finansgundem.com

ODTÜ’lüler, yapılacak yol güzergahına direniş çadırları kurdu

ODTÜ Ormanı’ndan geçirilmesi planlanan Anadolu Bulvarı-Konya Yolu arasındaki bağlantı yolu için ağaçların kesilecek olmasına ve yolun kampüs içerisinden geçmesine tepki gösteren ODTÜ’lüler, yapılacak yol güzergahına direniş çadırları kurdu.
Anadolu Bulvarı ile Konya Yolu arasında yapılan ve ODTÜ Ormanı’ndan geçirilmesi planlanan bağlantı yoluna tepki gösteren yaklaşık 100 kişilik bir grup, ODTÜ A4 girişine yakın bir noktada yapılacak yol güzergahına direniş çadırları kurdu. ODTÜ Mezunları Derneği, ODTÜ’lü öğrenciler, Anıtpark ve 100. Yıl Forumu üyelerinden oluşan eylemciler, ‘Bu daha başlangıç mücadeleye devam’ sloganları attı.
Çadırların kurulmasının ardından bir konuşma yapan eski ODTÜ öğrencisi Çetin Örgen ise 50 yıl önce birçok arkadaşıyla o ağaçları elleriyle diktiklerini ve ağaçların kesilmesine müsaade etmeyeceklerini belirtti. Öte yandan viyadük çalışmalarının devam ettiği görüldü
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ODTÜ'lü25 Ağustos 2013 21:08

    Lisans, yüksek lisans, doktora derken 10 seneden fazla süredir ODTÜ öğrencisiyim. Bir ODTÜ'lü ve ağaç sever bir birey olarak hiç bir ağacın kesilmesini istemem, o ağaçlar kolay yetişmedi. Ayrıca uğruna kavga verilen o yol civarını da iyi bilirim. Fakat, bahsedilen o güzergah, herhangi bir yol yapımı durumunda en az ağaç kesilecek olan güzergah. Yol yapılırsa, Anadolu Bulvarı ile Konya Yolu birbirine bağlanacak ve ODTÜ önünde Eskişehir yolundaki o iğrenç trafik bir nebze hafifleyecek. Bu yüzden gösterileri samimi bulmuyorum. Belediye, eğer ODTÜ'ye zarar vermek isterse, yani elinden arazi almak isterse şu anda yol yapıldığı yerden azıcık almak yerine gider Bilkent tarafından veya daha içerilerden bağlar bu durumda da ODTÜ arazisi ufalarak kuşa dönerdi. İnanın şu anda itiraz edilen bu çözüm ODTÜye ve ormanlarına en az zarar verecek olan çözümdür. İnanmayan Google Earth'den bakabilir.