BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemOdessa'da mayın tehlikesi yüzünden denize girmek yasak----

Odessa'da mayın tehlikesi yüzünden denize girmek yasak

Odessa'da mayın tehlikesi yüzünden denize girmek yasak
04 Temmuz 2022 - 11:26 www.finansgundem.com

Ukrayna'nın Odessa bölgesinde döşenen mayınlar yüzünden gemi trafiğine kapatılan denize, insanlar da giremiyor.

Sıcak çatışmaların yaşandığı Herson cephe hattına yaklaşık 200, yoğun Rus hava saldırılarının düzenlendiği Mikolayiv kentine ise 95 kilometre uzaklıkta bulunan ülkenin 3. en büyük kenti Odessa'nın denize kıyı bölgelerinde hareketsiz hakim.

Nüfusu bir milyonu aşkın olan ve Ukrayna'da "Karadeniz'in incisi" olarak bilinen kentte,  denize girişi yasaklayan emniyet şeridi mayın tehlikesini işaret ediyor. 

"Odessa kentinde ve bölgede durum sakin"

Ukrayna’nın Güney Savunma Kuvvetlerinin Basın Servisi Başkanı Nataliya Gumenyuk, "Odessa kentinde ve bölgede durum sakin ve silahlı kuvvetlerinin kontrolü altında" açıklamasını yaptı.

Yılan Adası'nın operasyon sonucu yeniden Ukrayna güçlerinin kontrolüne geçtiğine ama savaşın sürmesi sebebiyle herkesin dikkatli olması ve güvenlik uyarılarına uyması gerektiğini söyleyen Gumenyuk, şöyle konuştu:

Rusların Karadeniz'de füzeleri taşıyan gemileri mevcut. Onların hedefi sadece Odessa değil tüm Ukrayna. Füzelerin teknik özellikleri Ukrayna'nın tüm bölgelerine ulaşabilmelerini sağlıyor.

'Avrupa ve tüm dünyayı korumak için savaşıyoruz'

Gumenyuk, bugün Ukrayna'nın Rusya'ya karşı verdiği mücadelenin tüm Avrupa için son derece önemli olduğunu söyleyerek, "Biz bugün sadece kendi topraklarımız ve halkımızı savunmak için değil, Avrupa ve tüm dünyayı korumak için savaşıyoruz" dedi.

Rus savaş uçaklarının büyük tehdit yaratmaya devam ettiğini aktaran Gumenyuk, hava saldırılarına karşı silahlara ihtiyaçları olduğunu dile getirdi.

'Rusların bıraktığı mayınlar marttan beri denizde'

Gumenyuk, Odessa bölgesindeki deniz mayınları tehlikesinin bugüne dek sürdüğüne dikkat çekerek, "Mayınlar mart ayından beri denizde. Karadeniz'e bu mayınları Rusya döşedi" dedi. Gumenyuk, Ukrayna tarafının bölgede sadece denizden karaya askerlerin çıkarılmasının mümkün olabileceği yerlere mayın döşediğini ifade etti.

'Bu bir sabotajdır'

Rusya'nın 2014'te Kırım'ı işgal ettiği zaman Ukrayna'ya ait ve üzerinde Ukraynaca yazılar bulunan deniz mayınlarını çaldığını, 2022'de ise onları denize atarak Ukrayna tarafını mayın döşemekle suçladığını kaydeden Gumenyuk, "Rusya, bu mayınlar Türkiye veya Romanya'da ortaya çıkınca Ukrayna'ya ait olduğunun sanılması için böyle yaptı ama biz en başta bunun açıklamasını yaptık. Bu bir sabotajdır. Ukrayna denize mayın döşemedi" diye konuştu.

Denize girmek yasak

Gumenyuk, Rus denizaltıların kıyıya tehlikeli bir mesafede bulunduklarını ileri sürerek Rus gemilerinden fırlatılan füzelerin Ukrayna'nın şehirlerine isabet ettiğini aktardı. Karadeniz'deki mayınların sadece gemiler için değil, insanlar için de büyük tehlike taşıdığını belirten Gumenyuk, bugüne kadar denize giren iki kişinin öldüğünü, birinin ise yaralandığını bildirdi. Gumenyuk, bu yüzden denize girmenin yasak olduğunu duyurdu.

Kremlin: Tahıl ihracatının devamı için bölgede mayınlar temizlenmeli

Ukrayna: Ruslar Karadeniz'e mayın yerleştirdi

Mayınları tespit ediyorlar: Rusya'nın yunus ordusu!

Zelenskiy: Rusların bıraktığı mayınlar savaş suçu kabul edilmeli

Bakan Akar: Mayınlar bir plan dahilinde bırakılmış olabilir

Karadeniz'de 3. mayın tespit edildi!

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)