BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemOdessa limanlarında 6 milyon ton tahıl bekletiliyor----

Odessa limanlarında 6 milyon ton tahıl bekletiliyor

Odessa limanlarında 6 milyon ton tahıl bekletiliyor
05 Temmuz 2022 - 11:47 www.finansgundem.com

Odessa Bölgesi Askeri Vali Danışmanı Yuriy Dimçoglo, bölgedeki son gelişmeler ve güvenlik tedbirleri hakkında konuştu.

Ukrayna'nın en büyük deniz limanlarının Odessa bölgesinde bulunduğunu söyleyen Vali Danışmanı Yuriy Dimçoglo, savaşın devam etmesi ve denizdeki mayınlar yüzünden limanların kapalı olduğunu belirtti.

Odessa'daki limanlarda milyonlarca ton tahılın ihracat için bekletildiğini ifade eden Dimçoglo, "Sadece 6 milyon ton tahıl, Odessa'nın 3 limanında bekletiliyor. Ondan biraz daha az miktarda tahıl da Mıkolayiv'de var" dedi.

TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR

Dimçoglo, bölgedeki demir yolu depoları ve çiftçilerin hangarlarındaki tahıl stoklarının da oldukça büyük olduğunu belirterek küresel tahıl ihracat sorununun çözülmesine gösterdiği yoğun çabalardan dolayı Türkiye'ye teşekkür etti.

Az miktarda da olsa şimdilik ellerindeki buğday stoklarını Tuna Nehri'ndeki İsmail Limanı'ndan Romanya'ya ihraç ettiklerini kaydeden Danışman, "Ancak oraya sadece 3 bin tonluk, 5 bin tonluk gemiler girebiliyor" diye konuştu.

ÇÖZÜMLER YETERLİ DEĞİL

Dimçoglo, gerek Tuna Nehri üzerinden Romanya'ya gerek trenlerle Polonya'ya tahıl ihraç edilmesine karşın bu çözümlerin yeterli olmadığını dile getirerek, "Tahıl ihracatı, savaş öncesindeki dönemlere göre 5 kat daha yavaş yapılıyor. Örnek olarak söylemek gerekirse Odessa bölgesi, her ay 2 milyon ton ihracat yapıyordu. Şimdi ise en fazla 200 bin ile 300 bin ton" açıklamasını yaptı.

Sadece Ukrayna'nın değil, başta Türkiye olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinin Ukrayna depolarındaki milyonlarca ton buğdayın ihraç edilmesi için çözüm arayışında bulunduğunu söyleyen Yuriy Dimçoglo, "Türkiye'nin bu süreçteki önemi daha da arttı" ifadesini kullandı.

20 MİLYON TONUN ÜZERİNDE TAHIL BEKLİYOR

Rusya-Ukrayna savaşı yüzünden Ukrayna limanlarında ve silolarında 20 milyon tonun üzerinde tahılın beklediği söyleniyor.

Dimçoglo, Odessa'da kalan insanların savaşa rağmen hayatı normal şekilde sürdürebilmeleri için hükümetçe etkili adımlar atmaya devam ettiklerini aktararak, savaşın başladığı dönemlerde bölgeden uzaklaşan sivillerin çoğunun, evine geri döndüğünü bildirdi.

RUS ORDUSUNDAN FÜZELİ SALDIRILAR

Bölgenin korunması için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını açıklayan Dimçoglo, tam cephe hattında olmamasına rağmen tüm bölgenin Rus hava saldırıların hedefi olduğunu ifade etti. Gagauz Türkü olan Dimçoglo, Rusya'nın Odessa bölgesinde bağlı Sergeevka ilçesini 1 Temmuz'da füzelerle vurduğunu anımsattı.

Rus ordusunca 2 füzeyle vurulan Sergeevka'daki bir konut ve bir tatil tesisinde ölenlerin sayısının 22'ye yükseldiğini bildiren Dimçoglo, Rusların bölgeye yönelik hep uzun menzilli füzeler attığını kaydetti .

ÇOK SAYIDA İNSAN ÖLÜYOR

Dimçoglo, hava saldırılarının bölgeye yönelik neredeyse her gün, Odessa kentine doğru haftada bir veya birkaç kez düzenlendiğini ve saldırılar sonucu insanların yaşamını yitirdiğini söyledi.

Bölgede konuşlanan Ukrayna hava savunma sistemlerinin son dönemlerde füzelere karşı daha etkili çalışmaya başladığını dile getiren Dimçoglo, "Hava savunma sistemlerimiz çok iyi çalışıyor. Roketlerin yüzde 60 ile 70'i havada vuruluyor. Hem hava savunma sistemlerimizin sayısı arttı hem de Rusların ne yöntemleri kullandıklarını çözdük" dedi.

ODESSA

Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken Karadeniz sahilinde Ukrayna ordusunun kontrol ettiği Odessa bölgesi ve bölgenin merkez kenti Odessa, Rus silahlı kuvvetlerine ait savaş gemileri veya uçaklardan fırlatılan füzelerin hedef noktalarından biri olarak öne çıkıyor.

Sıcak çatışmaların yaşandığı Herson cephesine yaklaşık 200 kilometre uzaklıktaki Odessa'ya, 24 Şubat'tan beri birkaç kez Rus füzeleri isabet etti.

Odessa'da mayın tehlikesi yüzünden denize girmek yasak

Rusya'nın Odessa’ya yaptığı füze saldırısında 17 kişi öldü

Rusya Odessa’yı vuruyor

Rusya, Odessa'da havaalanını vurdu

Tren istasyonuna akın ettiler: Odessa'dan kaçış!

Odessa'daki roketli saldırıda 8 kişi öldü

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)