BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemOda ve borsa başkanları deprem bölgesine gidiyor----

Oda ve borsa başkanları deprem bölgesine gidiyor

Oda ve borsa başkanları deprem bölgesine gidiyor
09 Şubat 2023 - 16:58 www.finansgundem.com

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu çok sayıda oda ve borsa başkanının katılacağı heyetle deprem bölgesine gidecek. Ziyarette bölgenin gelecekteki gelişimi için mevcut durum da değerlendirilecek


Türkiye’yi sarsan deprem felaketinin dördüncü gününde arama kurtarma çalışmaları yanında, yaraların sarılması için de adımlar atılıyor. TOBB, çok sayıda oda ve borsa başkanlarının katılacağı bir bölge ziyareti için hazırlık yapıyor. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığındaki heyet, deprem bölgesinin tamamını ziyaret edecek. Ziyaretin yarın başlaması bekleniyor. Bölgenin kamu yöneticileri, oda ve borsa başkanları, iş örgütleri, sivil toplum örgütleriyle bir araya gelinecek. TOBB, 1999 Marmara depremleri ve ekonomik krizin ardından da hem işlevsel, hem de kamuoyuna moral veren girişimlerde bulunmuştu.

Ekonomi'de Mehmet Kaya imzalı haberde paylaşılan bilgilere göre, program hazırlıkları devam eden ziyaretin 2 veya 3 gün olması planlanıyor. İş dünyası temsilcileri bölgenin tamamını ziyaret ederek, mevcut görünüm ve yapılabileceklere yönelik görüş oluşturulacak. Yapılması gerekenler arasında ilk akla gelenlerden olan yeni konutlar inşa edilmesi konusunda arayışların başlatıldığı öğrenildi. Oda, borsa ve diğer bileşenler bölgeye konut yapımı için çalışmalarına başladığı kaydedildi. Bunun ötesinde acil sorunların çözümüne yönelik öneriler öncelikli olacak.

Ekonomik sosyal iyileşme çabaları

Ziyarette bölgenin gelecekteki gelişimi için mevcut durum da değerlendirilecek. İş insanları bölgenin yeniden normale dönmesi ve gelecek dönemde ekonomik sosyal iyileşmesi için çaba sarf edecek. İş dünyası, Marmara Depremi ve ardından yaşanan ekonomik krizde, hem ekonominin toparlanması hem de sosyal konularda iyileşme için bir dizi girişimde bulunmuştu. Dönemin hükümeti tarafından da desteklenen girişimlerle, ticaret heyetleriyle ihracatın artırılması, zor durumdaki şirketler için kredi programı, yatırımların hızlandırılması için daha sonra Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Koordinasyon Kurulu adını alacak olan görüşme mekanizmasının oluşturulması bu dönemde gerçekleşmişti.

Depremzedelere yardımlar vergi indirimine konu olacak

 

Deprem bölgelerine şirketlerden yardım yağıyor

 

TIR eczaneler, 100 milyon TL yardım: Eczacılar yaraları sarıyor

 

Irak'tan yola çıkan ilk yardım uçağı Türkiye'ye ulaştı

 

Japon hükümeti, Türkiye'ye deprem yardımlarını artıracak

 

İş dünyası yardımlarda yarışıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)