BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİş dünyası yardımlarda yarışıyor----

İş dünyası yardımlarda yarışıyor

İş  dünyası yardımlarda yarışıyor
08 Şubat 2023 - 17:37 www.finansgundem.com

Türkiye'yi sarsan büyük deprem felaketi sonrası iş dünyasının bölgeye yardımları sürüyor

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem 10 ili vururken tüm Türkiye'nin de yüreğini yaraladı. Soğuk kış günlerinde meydana gelen deprem sonrası bir taraftan can kayıplarına üzülürken diğer taraftan da hayatta kalanların yaşam şartları oldukça zorlaştı. İşte bu aşamada Türk milletinin birlik ve beraberliği, yardımseverliği devreye girdi. Vatandaşlar, STK ve belediyeler aracılığıyla yardımlarını bölgeye ulaştırırken iş dünyası da adeta yardımların dağıtım merkezi haline geldi. 

AKFEN'DEN 10 MİLYON TL'LİK BAĞIŞ


Akfen Holding, bugün Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve birçok ilimizi etkileyen depremlerin ardından söz konusu bölgelerdeki arama-kurtarma çalışmalarında kullanılması ve ihtiyaçların teminine yönelik T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’na (AFAD) 10 milyon TL’lik bağış yapma kararı alındığını duyurdu.

Akfen Holding, bugün Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve birçok ilimizi etkileyen depremlerin ardından söz konusu bölgelerdeki arama-kurtarma çalışmalarında kullanılması ve ihtiyaçların teminine yönelik T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’na (AFAD) 10 milyon TL’lik bağış gerçekleştireceğini duyurdu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili ve CEO’su Selim Akın, “Bizi üzüntüye boğan deprem felaketinin ardından AFAD’ın belirlediği hesaplara bağış yapma kararı alarak öncü olmak istedik. Daha önce yaşadığımız acılarımızda da olduğu gibi, milletçe birlik ve beraberlik içerisinde el ele vererek en kısa sürede yaralarımızı saracağımıza inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

KALYON HOLDİNG'DEN İŞ MAKİNESİ YARDIMI

Kalyon Holding'den yapılan açıklamada, "Büyük felakette yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor; enkaz altında kalanların bir an önce kurtarılmasını temenni ediyoruz" ifadesi yer aldı.

Açıklamada, AFAD ve devletin diğer kurumları ile istişare ve koordinasyon halinde bölgeye yardım edildiği bildirildi.

Bu çerçevede; Hasan Kalyoncu Üniversitesi kampüsünün barınma ve diğer imkânlarını Gazianteplilerin kullanımına açıldığı bildirilen açıklamada, "Bölgemizdeki 82 kamyon, 22 tır, 10 vinç, 40 ekskavatör, 7 telehander teleskobik forklift, 34 loder, 28 tonluk yakıt tankeri, 9 ışık kulesi, 13 babcot, 256 operatör, mühendisler ile çok sayıda şoför ve uzman personelimizi seferber ettik. Şantiyelerimizden iş makineleri ile İGA’dan Acil Kurtarma Ekibimiz bölgeye intikal ediyor. Yaralılar için öncelikli olan kan bağışı ile ilk yardım malzemelerinin bölgeye ulaştırılması konusundaki organizasyonumuzu da hızlıca devreye aldık" denildi. 

CENGİZ HOLDİNG 500 MİLYON TL BAĞIŞLADI

Cengiz Holding'den yapılan açıklamada deprem bölgesi için 500 milyon TL bağış yapıldığı bildirildi

Cengiz Holding’in açıklamasında şu bilgilere yer verildi:

"Ülkemizi derinden sarsan, depremlerin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Hayatını kaybedenlerin acısı yüreğimizi dağlıyor; yaralılarımıza ise acil şifa diliyoruz. Cengiz Holding olarak deprem felaketinin yaralarını sarmak, hayat kurtarmak ve ihtiyaç sahiplerine hızla ulaşmak için kapsamlı bir çalışma yürütüyoruz. Deprem bölgelerine iş makineleri, ekipman ve araç desteği sağlamayı sürdürürken, bu araçları kullanacak teknik ekip ile maden işletmelerinde çalışan uzman kurtarma ekiplerini de deprem bölgelerine sevk etmeye devam ediyoruz. Toplam 432 kişilik arama kurtarma ekibimiz bölgede çalışmalarını sürdürüyor. İş makineleri için gerekli şoför, mühendis, formen, operatör gibi teknik ekipten oluşan yaklaşık 187 kişi de deprem bölgesindeki çalışmalara destek vermeye devam ediyor."

Açıklamada ayrıca toplam  15 bin kişiye sıcak yemek dağıtımı yapılacağı ifade edildi. 

Açıklamada nakdi yardım için de şu ifadeler yer aldı: 

"Tüm bu çalışmalara ilaveten bugün deprem bölgeleri için 500 milyon TL tutarında destek bağışı yapmaya karar verdik. Bunun 400 milyon TL’si AFAD’a, 100 milyon TL’si ise AHBAP’a iletildi. Tüm çalışmalarımıza aynı hızla devam ederken, yaralarımızı birlikte sarmak için elimizden geleni yapacağız. Bugün birlik olma, birlikte mücadele etme günüdür. Tüm Türk iş dünyasını da bu hassasiyetin bir parçası olmaya davet ediyor; hep birlikte bu zor günleri aşacağımıza yürekten inanıyoruz."

Afetzede çocuklara 'koruyucu aile' olmak isteyenlere Bakanlık'tan açıklama

 

MÜSİAD depremin yıktığı 10 il için seferberlikte

 

Japon profesör şaşkınlığını gizleyemedi: Dünyanın en büyüğü!

 

Yardım gemileri İstanbul ve İzmir'den yola çıktı

 

Deprem bölgesindeki iş insanlarından çağrı: Borçlarımız ertelensin

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)