BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYardım gemileri İstanbul ve İzmir'den yola çıktı----

Yardım gemileri İstanbul ve İzmir'den yola çıktı

Yardım gemileri İstanbul ve İzmir'den yola çıktı
08 Şubat 2023 - 17:03 www.finansgundem.com

İstanbul ve İzmir'den yola çıkan gemilerde 74 çekici-dorse, 15 roll trailer, 34 vinç, 21 kepçe, 35 kamyon, 41 ekskavatör, 11 dorse ve 31 çeşitli araç, 114 tır/taşıt, 74 iş makinesi, 4 tanker, 221 yolcu ve insani yardımlar bulunuyor


Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü koordinasyonunda deprem bölgesi için yardım malzemesi yüklenen Pergamon Seaways İstanbul'dan, Ulusoy-5 gemisi İzmir'den yola çıktı.

Denizcilik Genel Müdürlüğü’nün Twitter hesabından yapılan paylaşıma göre, kurum koordinasyonunda deprem bölgesine yardım malzemesi ve makine ekipmanları götürecek Pergamon Seaways, İstanbul Pendik Limanı'ndan İskenderun Körfezi'ne doğru hareket etti.

Yardım malzemesi yüklenen gemi, 74 çekici-dorse, 15 roll trailer, 34 vinç, 21 kepçe, 35 kamyon, 41 ekskavatör, 11 dorse ve 31 çeşitli araç olmak üzere toplam 254 aracı deprem bölgesine ulaştıracak. Gece 03.00'te yola çıkan geminin yarın gece İskenderun'a ulaşması bekleniyor.

Ayrıca yardım malzemesi yüklenen Ulusoy-5 gemisi de 114 tır/taşıt, 74 iş makinesi, 4 tanker olmak üzere toplam 192 araç, 221 yolcu ve insani yardım malzemesiyle İzmir'den yola çıktı. Geminin yarın akşam üstü 17.00 civarında İskenderun'a ulaşması öngörülüyor.

İstanbul Valisi Yerlikaya'dan açıklama

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul’dan deprem bölgesine yönelik yapılan yardımlara ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “02.45'te DFDS Pendik Limanı'ndan kalkıp İskenderun Limanı'na giden 'Pergamon Seaways' gemisinin taşıdığı 245 parça ağır iş makinesi ve araç, yiyecek, içecek, ısıtıcı, battaniye, çadır ve benzeri yaşam malzemeleri başta Hatay olmak üzere deprem bölgelerine sevk edildi." ifadelerine yer verdi.

Vali Yerlikaya ikinci açıklamasında ise, "13.00'te Pendik AnadoluPort Limanı'ndan kalkan ve İskenderun Limanı'na giden 2. gemimiz Lider İlyas Ro-Ro'nun taşıdığı 22 ağır iş makinesi ve yaşam malzemeleri taşıyan 4 tır, başta Hatay olmak üzere deprem bölgelerine sevk edildi." ifadelerini kullandı.

MTSO: Yardımların dağıtılması, AFAD eliyle yavaş kalıyor

Depremde en büyük yıkımı yaşayan illerden Malatya’da ısınma, barınma, temel gıda ihtiyaçları şu an en büyük ihtiyaçlar olarak dikkat çekiyor. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (Malatya TSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, şehirde göçük altında hala birçok insanın olduğunu söylerken, “Şu an da temel gıda ve sıcak yemek sorunu var. Isınma, barınma ve soba ihtiyaçları devam ediyor” dedi.

Gelen yardımları dağıtmak istediklerini, ancak AFAD eliyle işleyen sürecin biraz ağır kaldığın işaret eden Sadıkoğlu, “Biz de TSO olarak bir koordinasyon merkezi kurduk, buradaki iş insanlarından gelen yardımları halka sunuyoruz. Odanın önünde 1000 kişiye yakın insan var şu an. Bir şekilde TSO olarak insanımızın ihtiyacını gidermeye çalışıyoruz" diye konuştu. 

Tüpraş çalışanlarıyla birlikte Türkiye için tek yürek

Türkiye’nin enerjisini, ulusal sorumluluk anlayışıyla her koşul altında kesintisiz olarak karşılayan Tüpraş, üretimini aralıksız sürdürüyor ve ihtiyaç duyulan enerjiyi afet bölgeleri başta olmak üzere ülkemizin dört bir yanına ulaştırmak için tüm gücüyle çalışmaya devam ediyor.

10 ilimizde binlerce vatandaşımızın yaşamını yitirmesine, on binlercesinin yaralanmasına neden olan Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında Tüpraş, akaryakıt başta olmak üzere diğer yaşamsal ihtiyaç malzemelerinin temini için ilk günden itibaren AFAD ile koordinasyon halinde afet bölgelerine desteğini sürdürüyor.

Tüpraş deprem bölgelerine yakıt desteği sağlıyor

Tüpraş, iklim koşullarının giderek kötüleştiği, enerji sıkıntısının arttığı deprem bölgesinde Osmaniye, Gaziantep, Hatay, Malatya, Kahramanmaraş illeri başta olmak üzere AFAD Koordinasyonuyla iş makineleri, ambulanslar, itfaiye araçları, arama kurtarma ekiplerinin aydınlatma ihtiyaçları ve depremzedelerin ısınma gereksinimleri için yakıt desteği sağlıyor.

Tüpraş Arama Kurtarma Ekipleri ilk andan itibaren afet bölgesine intikal etti.

Tüpraş gönüllüleri yardım için kenetlendi

Cumhuriyet tarihinin en büyük afetlerinden birinin yaralarını sarabilmek için tüm Türkiye ile tek yürek olan Tüpraş, çalışanlarıyla da depremin ilk anlarından itibaren bölgeye yardım için teyakkuz halinde. Tüpraş gönüllüleri ilk 24 saat içinde, Kızılay’ın başlattığı kan bağışı kampanyasına dâhil oldu. Ayrıca Tüpraş çalışanlarının katılımıyla giyim, hijyen malzemesi, battaniye, ısıtıcı, bebek maması gibi acil ihtiyaçlar için seferberlik başlatıldı. Toplanan malzemeler AFAD koordinasyonunda deprem bölgelerine ulaştırılıyor.

Bölgenin temel ihtiyaçları için sürekli destek sağlanıyor

“Türkiye için tek yürek” anlayışıyla yardım seferberliğini ilk günden itibaren kesintisiz olarak sürdüren Tüpraş, ek olarak, depremzedelerin ve gönüllülerin kullanımına yönelik olarak barınma amaçlı konteynerlerin yanı sıra yatak, kampet gibi konaklama malzemeleri, içme suları, konserve gıdalar, binlerce mont, baret ve iş kıyafeti gibi temel ihtiyaçları da AFAD kanalıyla bölgeye sevk ediyor.

EPDK'dan akaryakıt açıklaması

 

OHAL bölgelerinde 3 ay uydu ücreti alınmayacak

 

AFAD: Deprem bölgesine 1.6 Milyar TL'lik ödenek gönderildi

 

Nebati: Kredilerde ilave kolaylıklar sağlanacak

 

Deprem bölgesindeki iş insanlarından çağrı: Borçlarımız ertelensin

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)