BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÖcalan'dan süreç mesajı!----

Öcalan'dan süreç mesajı!

Öcalan'dan süreç mesajı!
10 Kasım 2013 - 09:19 www.finansgundem.com

Öcalan, dün kendisiye görüşen BDP heyeti vasıtasıyla çözüm sürecinin gelişmesi için çağrı yaptı

BDP heyeti dün Öcalan’la görüştü. HDP’ye geçen Önder yeniden heyete dahil edildi. Öcalan, “Süreç devam etmekle beraber bir sırat köprüsü üzerindedir. Bütün olumsuzluklara rağmen barış iradesini sürdürme kararlılığımız vardır” dedi.

PKK lideri Abdullah Öcalan, dün kendisiye görüşen BDP heyeti vasıtasıyla çözüm sürecinin gelişmesi için ‘yasal dayanak ve altyapı’ çağrısı yaptı. İmralı’ya dün giden heyette, BDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken’in yanı sıra, BDP’den yeni kurulan HDP’ye geçen Sırrı Süreyya Önder yer aldı. Önder daha önce de İmralı’ya gitmiş ancak sonraki heyetlere alınmamıştı.

Görüşme sonrası, Öcalan’ın şu sözleri açıklandı:

“Çözüm süreci çok ciddi bir aşamaya gelmiştir. Süreç halen devam etmekle beraber bir sırat köprüsü üzerindedir. Şimdiye kadar atılan adımlar ve yapılan fedakârlıkların çoğu tek yanlı olmuştur. Bütün bu olumsuzluklara rağmen tek yanlı da olsa barış iradesini sürdürme kararlılığımız vardır.”

‘Sağlığı gayet iyi’

Önder, Öcalan’ın sağlık durumuna ilişkin “Sağlığı gayet yerinde. Her zaman olduğu gibi zinde dinç ve moralli gördük kendisini” dedi. Görüşmenin yaklaşık 3,5 saat sürdüğünü ifade eden Önder, “Öncelikle bu heyete yapılan müdahalenin son bulmasını ve bu şekilde düzenlenmesinin kıymetli bir gelişme olduğunu söyledi” diye ekledi. Önder, “Kendisi öncelikle barışa inanan ve bu amaçla seferber olan ve katkı sunanlara sonsuz teşekkürlerini bildirmemizi istedi. Çözüm sürecinin çok ciddi bir aşamaya geldiğini, sürecin halen devam etmekle birlikte bir sırat köprüsü üzerinde oluğunun altını çizdi” diye konuştu.

‘Yasal dayanak’ vurgusu

Önder’e göre şimdiye kadar atılan adımlar ve fedakarlıkların çoğunun tek yanlı geliştiğini söyleyen Öcalan, çözümün gelişmesi için acil demokratikleşmeye ihtiyaç olduğunu ifade etti Önder, özellikle “yasal dayanak ve alt yapı” ihtiyacına vurgu yaptığını belirtirken, “Süreç üzerinde oluşabilecek her türden komployu etkisiz kılmanın tek yolu acil demokratikleşmedir. Bunun en önemli ayaklarından birisi de sürecin en temel eksiği olan yasal dayanak ve altyapının biran önce oluşturulması olacaktır” dediğini söyledi.

HDP memnuniyeti

Bu görüşmenin iki siyasal parti temsilcileri ile yapılmış olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Öcalan’ın bu görüşmelerin basın mensupları, akil adamlar, Meclis’teki diğer siyasi partileri de kapsayacak şekilde genişletilmesini istediği belirtildi. Öcalan’ın bu durumun “barış sürecinde olumlu bir rol oynayacağını” söylediğini ifade eden Önder, “Seçim ve benzeri sebeplerle bu sürecin heba edilmemesini özellikle vurguladı” diye ekledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)