BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÖcalan'dan mesaj var----

Öcalan'dan mesaj var

Öcalan'dan mesaj var
16 Eylül 2013 - 08:37 www.finansgundem.com

PKK lideri terörist başı Abdullah Öcalan, diyalog süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu

PKK'nın İmralı'daki hükümlü lideri Abdullah Öcalan, diyalog sürecinin yeni bir formatla derinleştirilerek sürdürülmesi çağrısında bulunarak, ateşkesin karşılıklı olarak sürmesinin anlamlı olduğu mesajını gönderdi.İmralı Adası'na giderek dün PKK lideri Abdullah Öcalan ilegörüşen BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ve BDP GrupBaşkanvekili Pervin Buldan yazılı bir açıklamayla Öcalan'ın sonmesajını ilettiler.
    Yazılı açıklamaya göre Öcalan mesajında şunları aktardı:
  "Bir yıl önce başlattığımız diyalog sürecini bundan böyleyeni bir formatla yani bir anlamlı müzakereye evrilterek derinleştirerek sürdürmek gerektiğini düşünüyorum. Anlamlı bir müzakere için gerekli olanak ve araçları devlete de Kandil'e de iletmiş durumdayım. Özellikle devletin derinlikli bir müzakare için yeterli araçları ve imkanları yaratması sürecin ilerlemesi için elzemdir. Çözüme gidecek yolların ancak bu şekildeaçılacağı gerçeğinden hareketle hükümetin de konuyu ciddiyetle ele almasını umuyorum.   
Mesajda KCK'nın son açıklaması bağlamında ateşkesle ilgili olarak da şu hususlar yer aldı:
    "Bu aşamada karşılıklı ateşkes durumunun korunuyor olmasına anlam biçtiğimizi belirtmek istiyorum. Hepimiz sürecin çokanlamlı olduğunun farkındayız. Ancak anlamlı olduğu kadar zor veçetin geçeceğini de hepimiz biliyoruz. Önerilerim ve düşüncelerim doğrultusunda zorlukları aşmayı başarırsak, yeni bir formatla evrilmiş derinlikli bir müzakere ile yola devam edebiliriz."
    KCK, bir süre önce yaptığı açıklama ile hükümetin yeterli adımları atmamasını gerekçe göstererek, çözüm sürecinin birinci aşaması için öngörülen sınır dışına çekilmeyi durdurduğunu, ancak ateşkesin sürdüğünü duyurmuştu.
       

 DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ SALI GÜNÜ ELE ALINACAK
Diğer yandan, BDP'nin ikinci aşama için talepleri arasında yer alan demokratikleşme paketine ilişkin çalışmalar sürüyor. Hükümet üyelerinin pakete en son halini geçen Cuma günü vereceği belirtilmiş, ancak aynı gün yapılan AKP MKYK toplantısının uzaması nedeniyle paket ele alınamamıştı.    Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, hafta sonu Kırıkkale'degazetecilere yaptığı açıklamada, paketi Salı günü saat 1300'te başlayacak toplantıda yeniden ele alacaklarını söyledi. Atalay, paketin çok kapsamlı olduğunu ve sadece çözüm sürecine odaklanmadığını belirterek, "Türkiye’deki demokratikleşme ile ilgili her kesimden vatandaşımızın özellikle her inanç grubundan vatandaşlarımızın korkusuzca, özgürce, kendi inancını, düşüncesini yaşamasını sağlamayı hedefleyen bir çalışmadır. Pek çok unsur var" dedi.    Çözüm süreci ile ilgili değişik yerlerde farklı açıklamalar olduğunu belirten Atalay, "Yürüttüğümüz bu süreç çok zor ve ciddi bir iştir. Bu konularda çok sabırlı olmak gerek, temkinli olmak gerek. Telaşlı, aceleci, açıklamalardan kaçınmak lazım.Özellikle herkes için diyorum, bu konuda rol alan, bu konudasorumluluğu olan insanların daha dikkatli açıklamalar yapması lazım" diye konuştu.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)