BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÖcalan için yeni karar----

Öcalan için yeni karar

Öcalan için yeni karar
11 Aralık 2014 - 22:11 www.finansgundem.com

Abdullah Öcalan'ın kitabına ilişkin daha önce verilen "El koyma ve toplatma kararına" Diyarbakır 1. Sulh Ceza Hakimliği'nce kaldırıldı

İmralı Cezaevi'nde ömür boyu hapse mahkum edilen Abdullah Öcalan'ın kitabına ilişkin daha önce verilen "El koyma ve toplatma kararına" Diyarbakır 1. Sulh Ceza Hakimliği'nce kaldırıldı.

Öcalan'ın avukatı Cengiz Çiçek, Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. Maddesiyle görevli 3 Nolu Hakimliği'nin 2 yıl önce Öcalan'ın yazdığı "Kürdistan Devrim Manifestosu, Kürt Sorunu ve Demokratik Ulus Çözümü (Kültürel Soykırım Kıskacında Kürtleri Savunma)" isimli kitapla ilgili verdiği "el koyma ve toplatma" kararına itiraz etti.

Avukat Çiçek, Anayasa Mahkemesi'nin "Düşünceyi açıklama ve yayma özgürlüğü ve bu kapsamda basın özgürlüğünün ihlal edildiğine" ilişkin kararını gerekçe göstererek, el koyma ve toplatma kararının kaldırılması için Diyarbakır 1'inci Sulh Ceza Hakimliği'ne başvuruda bulundu.

Başvuruyu değerlendiren mahkeme, Diyarbakır 3 Nolu Hakimliği'nin verdiği, "El koyma ve toplatma" kararının kaldırılmasını kararlaştırdı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)