BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemObama’nın kabinesini Citigroup kurmuş!----

Obama’nın kabinesini Citigroup kurmuş!

Obama’nın kabinesini Citigroup kurmuş!
16 Ekim 2016 - 08:37 www.finansgundem.com

Beyaz Saray Wikileaks sarsıntısı geçiriyor. İfşaata göre 2008’de başkan seçilen Obama’nın kabinesinde yer alacak isimleri Rockfeller ailesine ait Citigroup belirledi

Wikileaks'in ABD yönetiminden sızdırdığı e-posta yazışmaları, ABD siyasi sistemindeki demokrasi açığını ve oligarşik hakimiyeti ortaya koydu. Eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın önceki seçim kampanyasını yürüten ekibin başındaki John Podesta'nın ortaya saçılan 2 bin 60 elektronik postası, Obama yönetimindeki isimleri ABD'li ünlü Yahudi Rockefeller ailesine ait Citigroup'un belirlediğini ifşa etti. Podesta'nın 8 Ekim'de yayınlanan e-postaları arasında ABD Başkanı Barack Obama'nın henüz seçilmesinden önce üst düzey isimlerin belirlenmesinde dünyanın en büyük şirketlerinden ve uluslarası yatırım bankalarından olan Citigroup'un büyük rolü olduğu görülüyor.

'CİDDİYE AL' UYARISI

Obama'nın geçiş dönemi ekibinin başkanlığını da yürütmüş olan John Podesta'nın e-postalarına göre, Obama, Citigroup yöneticilerinden kabinede yer alacak isimlerin listesini bekledi. 4 Kasım 2008 tarihindeki seçimlerden önce, bugün ABD Ticaret Temsilcisi olan Michael Froman'ın, Citigorup e-eposta adresi “[email protected]”u kullanarak Podesta'ya “listeler” gönderdiği belirtiliyor. Bu listelerde üst düzey görevlere getirilebilecek kadınlar listesi, siyahi adayların listesi ve 31 kabine pozisyonu ve bunları doldurabilecek adayların kısa özgeçmişinin yer aldığı bir liste bulunuyor. Froman, Podesta'ya attığı e-postada listenin daha da uzayacağını belirterek, belgedeki isimlerin çeşitli kaynaklar tarafından üst düzey pozisyonlar için tavsiye edilmiş kişiler olduğunu özellikle vurguluyor. Obama kabinesinin son hali ise önerilen liste ile aşağı yukarı aynı.

LİSTEDE KİMLER YOK Kİ!

Listelerdeki isimler arasında 2008 yılından 2013 yılına kadar ABD İç Güvenlik Bakanlığı görevini yürüten isim Janet Napolitano bu görevi için tavsiye ediliyordu. Obama seçildikten sonra Beyaz Saray Özel Kalem Müdürlüğü görevine getirilen Rahm Emanuel ve 2006'dan 2011 yılına kadar Savunma Bakanlığı görevini yürüten Robert Gates de yine aynı görevleri için tavsiye ediliyordu. ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Susan Rice, 2009-2015 arası Adalet Bakanı olan Eric Holder, 2009-2016 arası ABD'de Eğitim Bakanı Arne Duncan, 2009-2013 arası ABD Hazine Bakanı Timothy Geithner listede bu görevleri için önerilmiş isimlerdi. Hillary Clinton'dan sonra Dışişleri Bakanlığı görevine getirilen John Kerry de yine bu görevi için önerilmiş bir isimdi.

Amerikan Merkezi İstihbarat Teşkilatının (CIA), Demokrat Parti kurumları ve seçim kampanyasını hedef aldığı iddia edilen Rusya'ya karşı siber saldırı hazırlığı içinde olduğu bildirildi. NBC News kanalına konuşan Amerikan istihbarat yetkilileri, Obama yönetiminin Rusya'ya siber cevap verilmesi için CIA yetkililerine gerekli çalışmayı yapmaları talimatını verdiğini iddia etti. Haberde CIA ilgili birimlerinin, Kremlin yönetimini “utandıracak” bir siber saldırı için seçeneklerini Beyaz Saray'a sunacağı, ardından Moskova'ya “siber” cevabın verileceği kaydedildi. Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, geçen hafta Obama'nın “Rusya'ya siber cevabımız orantılı olacak.” ifadesini aktarmıştı.

Yenişafak

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)