BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem​Obama’dan yakıt tasarrufuna vergi avantajı----

​Obama’dan yakıt tasarrufuna vergi avantajı

​Obama’dan yakıt tasarrufuna vergi avantajı
18 Şubat 2014 - 23:29 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Obama, araçlarda yakıt tasarrufunu artıran çabalara ve alternatif yakıta vergi avantajı getireceğini açıkladı

ABD Başkanı Barack Obama, araçlarda yakıt tasarrufunu artıran çalışmalara ve alternatif yakıta vergi avantajı getirileceğini belirtti.

Başkan Obama, Maryland eyaletinde yaptığı konuşmada, yönetiminin enerji politikası ve hedefleri konusunda bilgi verdi. Enerji verimliliği konusuna büyük önem verdiklerini anlatan Obama, ülkesinin aynı anda hem petrol üretimini artırdığını hem de karbon emisyonunu düşürdüğünü kaydetti.

ABD’nin enerjide kendi kendine yeterli olmaya çok yakın bir noktada bulunduğunu söyleyen Obama, karbon emisyonunda da önemli azalmalar sağlandığını vurguladı.

Otomobillerin yakıt tüketimini azaltmakla ilgili önemli başarılar sağlandığını dile getiren Obama, 2016 yılında ABD’de üretilen otomobillerin bir galon benzinle en az 35,5 mil (3,79 litreyle 57 kilometre) yol kat edilmesi şartını getirdiklerini ifade etti. Hedeflerinin, benzer bir gelişmeyi kamyonların yakıt tüketiminde de göstermek olduğunu belirten Obama, 2025 yılına kadar bu araçların aynı yakıtla yaptığı mesafeyi iki katına çıkarmayı amaçladıklarına dikkati çekti.

Enerji tasarrufu konusuna büyük önem verdiklerini kaydeden Başkan Obama, araçlarda yakıt tasarrufunu artıran çalışmalara ve alternatif yakıta vergi avantajı getirileceğini de sözlerine ekledi. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)