BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemObama'dan Rusya için yeni uyarı----

Obama'dan Rusya için yeni uyarı

Obama'dan Rusya için yeni uyarı
27 Mart 2014 - 07:06 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Obama, Rusya'nın Ukrayna konusundaki tavrını devam ettirmesi durumunda yaptırımların derinleşebileceğine işaret etti

Avrupa Birliği (AB) - ABD Zirvesi'ne katılan ABD Başkanı Barack Obama’dan Rusya’ya daha fazla yaptırım uyarısı geldi. AB Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy ve AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ile düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Rusya'nın Ukrayna konusundaki adımlarını savunma konusunda Birleşmiş Milletler'de yalnız kaldığını söyledi.

İZOLASYON DERİNLEŞEBİLİR

AB'nin 28 ülkesinin, NATO’nun 28 üyesinin hemfikir olduğunu, G7’nin yaptırımlar konusunda uzlaştığını belirten Obama, Rusya'nın Ukrayna'daki tavrını sürdürmesi halinde izolasyonun derinleşeceği uyarısında bulundu. Rusya’nın tavrında değişiklik olmaması halinde yaptırımların artırılacağı ve bunların sonuçlarının büyüyeceği de Obama’nın vurguları arasında yer aldı. Rusya’ya yönelik, Soğuk Savaş döneminden bu yana en belirgin yaptırımların devreye sokulduğunu, Ukrayna’da daha fazla ilerlemesi halinde devreye sokulacak ek ve daha derin yaptırımların koordine edilmekte olduğunu belirten Obama, Rusya’ya yönelik yaptırımların global ekonomi üzerinde etkileri olacağını da söyledi.

RUSYA’NIN NATO ÜYELİĞİ

Ukrayna’nın NATO üyeliği konusunda ise "Ukrayna ve Gürcistan'ın NATO’ya üyelik yolunda olduklarını düşünmüyorum” dedi. NATO'ya yeni üyeler almak için hazırlık içinde olunmadığını belirten Obama, Ukrayna'nın geçmişte NATO üyeliğine başvurmamasının sebeplerinden birisinin Rusya'yla karmaşık ilişkisi olduğunu ve bu durumun kısa sürede değişmesini beklemediğini kaydetti.

ASKERİ GÜÇ KULLANMAYACAĞIZ

Brüksel Güzel Sanatlar Sarayı'nda (BOZAR) davetlilere de hitap eden Obama, "Yanlış düşünmeyin, ne ABD ne de AB'nin Ukrayna'yı kontrol etmekten bir menfaati var. Oraya hiçbir asker göndermedik. Ukrayna halkı için isteğimiz, dünyanın diğer özgür halkları gibi kendi kararlarını kendileri verebilmeleridir" dedi. Obama, Ukrayna'nın NATO üyesi olmadığını hatırlatarak, "Askeri güç kullanarak Rusya'nın Kırım'dan çıkarılması ya da durumu daha fazla tırmandırmaktan caydırılması" gibi bir düşüncelerinin olmadığını dile getirdi. Barack Obama, "Fakat biz tek vücut kaldıkça ve zaman geçtikçe Rus halkı istedikleri güvenlik, refah ve statüyü kaba kuvvetle elde edemeyeceğini kabullenecek. Bu nedenle bu kriz süresince diplomasi kapısını açık tutarak Rusya'ya kaydadeğer baskımızı birleştireceğiz" diye konuştu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)