BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemObama'dan flaş Suriye açıklaması ----

Obama'dan flaş Suriye açıklaması

Obama'dan flaş Suriye açıklaması
04 Eylül 2013 - 16:04 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Barack Obama, Stockholm'de Suriye'ye ilişkin açıklamalarda bulundu

ABD Başkanı Barack Obama, uluslararası toplumun Suriye'deki barbarlığa sessiz kalamayacağını söyledi. "Suriye'de kimyasal silah kullanıldı" diyen Obama, "Bunun da sorumlusu Beşşar Esad'dır" dedi.
ABD Başkanı Barack Obama İsveç'in başkenti Stockholm'da İsveç Başbakanı Fredrik Reinfeldt'le ortak basın toplantısı düzenledi.
Basın toplantısında ABD'nin Suriye'ye olası askeri müdahalesine de değinen Obama, Esad rejiminin Suriye'de kimyasal silah kullandığını söyledi.
Uluslararası toplumun Suriye'deki barbarlığa sessiz kalamayacağını dile getiren ABD Başkanı Barack Obama, "Suriye'ye operasyon düzenlenmezse, kimyasal silahlı saldırıların artacağından endişeleniyoruz" dedi.
Obama, 'Uluslararası toplum sessiz kalamaz, Suriye'nin kimyasal saldırısına karşı etkili yanıt verilmeli. Biz bazı tehditler karşısında birşeyler yapmalıyız' dedi.
Obama, 'Suriye'de olanlar kimyasal silah kullanımıyla değişmiştir. Uluslararası toplumun güvenilirliği sözkonusudur. 400 çocuğun gazla öldürüldüğünü gördüğümüzde herkes çok kaygılandı. Bir hükümet kendi halkına bu silahları kullandı. Fakat biz kimyasal silahların kullanımını yasaklamıştık. Bu saldırıyı kınamamıza ramen, bu saldırı karşısında sessiz kalırsak uluslararası normlar çökmeye başlayacak ve uluslararası normlar da tehlikeye girecek, dolayısıyla BM denetçilerine güvenim tam. Kimyasal silahların Suriye'de kullanıldığını söylediğimde bu açıkça gördüğünmüz kanıtlardan kaynaklanıyordu. Bildiğimiz bir şey varsa, muhalefet bu silahları kullanacak durumda değil, böyle bir güçleri yok. Gelen istihbarat bilgileri ışığında biliyoruz ki, bu saldırıdan Esad sorumlu. Vereceğimiz karşılık oradaki iç savaşı çözmeyecektir fakat biz Esad'ın bu silahları bir daha kullanmasını engelleyebiliriz. Herhangi bir askeri operasyon düzenlemek çok zor bir karar fakat uluslararası toplum belli yasaları korumazsa bütün dünya tehdit altında olacak bu yüzden kongrenin bu operasyona evet diyeceğini umuyorum.' diye ekledi.
Obama'nın ziyareti, İsveç'e bir Amerikan başkanının yaptığı ilk ikili ziyaret özelliği taşıyor. Obama, Rus mevkidaşı Vladimir Putin'le Moskova'da yapacağı ikili görüşmeyi iptal edince programa İsveç'i dahil etmişti. Obama, İsveç'in ardından G20 zirvesi için St. Petersburg'a geçecek.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)