BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemObama Rusya'nın teklifine sıcak baktı----

Obama Rusya'nın teklifine sıcak baktı

Obama Rusya'nın teklifine sıcak baktı
10 Eylül 2013 - 06:21 www.finansgundem.com

Rusya'nın Suriye ile ilgili olan kimyasal silahları yok etme teklifi ABD'den onay aldı

ABD Kongresi, yasama yılına Suriye gündemi ile başladı. Kongre'nin iki kanadı da açıldı.
ABD Başkanı Barack Obama'nın Suriye rejimine yönelik askeri güç kullanma yetki izni talebi nedeniyle Kongre'nin bugün ve önümüzdeki günlerde gündeminin Suriye olması bekleniyor.
Senato genel kurulunda bazı senatörler Obama'nın yetki talebine yönelik görüşlerini dile getiren konuşmalar yaptı. Bunlar arasında senatörler Bob Menendez ve Dick Durbin gibi isimlerin, kimyasal silahlarla öldürülen Suriyelilerin dev fotoğrafını genel kurul salonuna getirerek, önünde konuşmaları dikkati çekti. Obama'nın yetki talebinin Senato genel kuruluna çarşamba günü gelmesi planlandı.
Ayrıca Obama yönetimi, Kongre açılır açılmaz, Temsilciler Meclisi'nin istihbarat ve silahlı kuvvetler komitelerinin üyelerine yönelik kapalı oturum düzenledi. Temsilciler Meclisi'nin tüm üyelerine yönelik de ayrı bir kapalı oturum yapılacak.
Bunun yanında Obama da yarın Cumhuriyetçi senatörlerle öğle yemeğinde bir araya gelmeye karar verdi.
Diğer tarafta Barack Obama, "Rusya'nın, Suriye'nin kimyasal silahlarla ilgili teklifi ABD'nin olası askeri eylemini önler mi" sorusu üzerine, "Eğer gerçekse olabilir" dedi ve "iyi bir gelişme" olarak niteledi.
ABD Senatosu, Rusya'nın teklifi üzerine yaşanan gelişmeler nedeniyle, Suriye'ye yönelik askeri güç kullanma yetki tasarısının çarşamba günkü oylamasını erteledi.
Obama, Kanada Başkanı ile görüştü
Ayrıca Obama'nın, Kanada Başbakanı Stephen Joseph Harper'ı telefonla arayarak, Suriye konusunda görüştüğü bildirildi.
Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, iki liderin, Suriye'de 21 Ağustos'ta kimyasal silah kullanımı sonrası ortaya çıkan durumla ilgili görüş alışverişinde bulundukları kaydedildi.
Açıklamada, görüşmeye ilişkin, "Suriye'de kimyasal silah kullanımı sonrası ortaya çıkan vahşetin, bir daha tekrarlanmaması için uluslararası arenada yapılabilecekler ele alındı" ifadesi kullanıldı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)