BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaObama rest çekti----

Obama rest çekti

Obama rest çekti
03 Ekim 2013 - 06:16 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Obama, Cumhuriyetçi liderlere hükümet açılıp, borç tavanı şartsız yükseltilinceye kadar müzakere yapmayacağını söyledi

ABD'de federal hükümetin kapanmasının ikinci gününde Başkan Barack Obama, krizi çözmek için Kongre'deki her iki partinin liderlerini Beyaz Saray'a davet etti. Obama, Cumhuriyetçiler ile hükümet yeniden açılıncaya kadar müzakere etmeyeceğini söyledi
Toplantıya, Temsilciler Meclisi Başkanı Cumhuriyetçi John Boehner, Senato Demokrat Çoğunluk Lideri Harry Reid, Senato Cumhuriyetçi Azınlık Lideri Mitch McConnell ve Temsilciler Meclisi Demokrat Azınlık Lideri Nancy Pelosi de katıldı.
Obama'nın danışmanlarından biri, Başkan'ın, Beyaz Saray'daki toplantıda, hükümetin yeniden açılması için gereken harcama tasarısını geçirmek için sağlık reformunun geciktirilmesi ya da fonlarının kesilmesi şartını koşan Temsilciler Meclisi'ndeki cumhuriyetçileri, harcama tasarısını önkoşulsuz olarak geçirmeye çağıracağını kaydetti.
Beyaz Saray basın sözcüsü Jay Carney, Oval Ofis'teki görüşmenin bir müzakere olmayacağını belirterek, "Cumhuriyetçiler'den hükümeti açmaları dışında bir şey istemiyor" dedi.
Kongre, Hazine'nin ödeme yetkisi olan şeyleri ödemesine izin verene kadar müzakere yapmayacaklarını söyleyen Obama, "Eğer birkaç kişinin ABD'nin kredisini ve kredibilitesini tehlikeye atarak taviz almasına izin verirsek, benden sonra gelen her başkan için de benzer sorunlar ortayas çıkar" dedi.
Obama 2011'deki borç tavanı restleşmesini hatırlatarak, o çeyrekte ekonominin gerilediğini, bunun da not indirimden kaynaklandığını belirtti ve "Bunun tekrarlanmasını istememeliyiz" dedi.
ABD Senatosu Çoğunluk Lideri Demokrat Reid ile Temsilciler Meclisi  Boehner da telefonda bütçe ve borç tavanı krizini görüştü.
Amerikan Başkanı Obama, ayrıca Goldman Sachs ve JP Morgan gibi önde gelen bankaların yöneticileri ile de bütçe krizini ve hükümetin kapanmasını ele aldı.
JP Morgan CEO’su Jamie Dimon ve Bank of America’nın CEO’su Brian Moynihan da başkanla buluşan ekibin içindeydi.
Goldman Sachs CEO'su Blankfein borç tavanı ve bütçe meselesinin çözülmesini istedi.
Blankfein, “Borç tavanı yükseltilmezse ekonomik toparlanma riske atılır, toparlanmayı edeleycek hiçbirşeye izin verilmemesi konusunda bir görüş birliği var” yorumunda bulundu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)