BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemO ülkeden Türkiye'ye 'Rusya' teklifi----

O ülkeden Türkiye'ye 'Rusya' teklifi

O ülkeden Türkiye'ye 'Rusya' teklifi
27 Kasım 2015 - 13:38 www.finansgundem.com

Azerbaycan Rusya'yla uçak krizi yaşayan Türkiye'ye önemli bir teklifte bulundu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu  ikinci resmi yurtdışını ziyaretini Azerbaycan’a gerçekleştirdi. Çavuşoğlu'nun başkent Bakü’de görüştüğü Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Oktay Esedov, "arabulucu olabiliriz" dedi. 

Çavuşoğlu, Rus uçağının düşürülmesi konusunda, Türkiye’nin uluslararası hukukun kurallarına uygun hareket ettiğini söyledi. Görüşme sırasında Esedov da, Çavuşoğlu’nun ziyaretinden memnuniyet duyduğunu ifade etti.

ARABULUCUK YAPMAYA HAZIRIZ

Son günlerde Rusya ile Türkiye arasındaki gerginliğe değinen Esedov, Azerbaycan’ın Türkiye ile Rusya ilişkilerinin gerginleşmesinden endişe duyduğunu ifade ederek, “İki ülke ilişkilerinin düzelmesi için elimizden geleni yapmaya hazırız. Bu konunun hallolması için Rusya ile Türkiye arasında arabuluculuk yapmaya hazırız” dedi.

TÜRKİYE GERGİNLİK TARAFTARI DEĞİL

Görüşmenin basına kapalı olarak gerçekleştirilen bölümünde konuşan Çavuşoğlu ise Azerbaycan’ın bu duruşu ile ilgili olarak teşekkür ederek, “Türkiye uluslararası hukukun taleplerine uygun olarak hareket etti. Türkiye gerginlik taraftarı değil. İnşallah bu türlü durumlar diplomatik yollarla halledilecek. Ancak aynı duruşu Rusya’dan da bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)