BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemO tapeler imha edilecek----

O tapeler imha edilecek

O tapeler imha edilecek
05 Ocak 2015 - 20:08 www.finansgundem.com

TBMM Yolsuzlukları Soruşturma Komisyonu'nun 9 AK Partili üyesinin, tapelerin imha edilmesi yönünde oy verdiği öğrenildi.

TBMM Yolsuzlukları Soruşturma Komisyonu'nun 9 AK Partili üyesinin, ‘delillerin hukuksuz elde edildiği’ gerekçesiyle imha edilmesi yönünde oy verdiği öğrenildi.

Meclis Soruşturma Komisyonu’nda bakanların çocuklarıyla konuşma tapelerinin yakılıp imha edilmesi kararının 5’e karşı 9 oyla alındığı ifade edildi.

Ak Parti’nin 9 üyesinin de ‘deliller hukuksuz elde edildi’ ifadelerini kullandığı belirtildi.

Komisyonun MHP’li Üyesi Mesut Dedeoğlu, toplantıda bakanların çocuklarıyla yaptığı konuşma tapelerinin yakılıp imha edilmesi yönünde 9’a 5 oyla karara alındığını açıkladı.

Mesut Dedeoğlu kararın komisyon tam kapanırken duyurulduğunu söyledi.

Dedeoğlu şöyle konuştu:

Bakan çocuklarının ve tanıklıktan çekilen kişilerin ses kayıtlarının imhasına karar verildi.

Komisyon kapanırken, toplantı sona ermişken son anda yolsuzluk ve rüşvet komisyonuna çağrılan bakan çocuklarıyla, tanıklıktan çekilen kişilerin telefon konuşmalarının imha edilmesine, karar verildiği Başkan hakkı Köylü tarafından açıklandı

Bunun üzerine ben Hakkı Köylü’ye cümleleri tekrar etmesini söyledim. O da ‘hukuksuz olarak elde dildikleri’ gerekçesiyle bu delillerin imhasına karar verildiğini tekrarladı. Ben de ‘kayıtlara geçsin ki. Bu karar muhalefet şerhim’ var, dedim.

‘Bu rüşvet ve yolsuzluk dosyalarını şimdilik kapatsanız bile yıllar sonra tekrar açılacak ve bu kayıtlar o zaman gerekli olacak’ dedim.

Bizim torunlarımız hepimize hesap soracaklar. ‘Bu delilleri neden yaktınız’ diyecekler. İmha etmek yakmak demektir.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)