BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNükleer ihalesi gecikebilir!----

Nükleer ihalesi gecikebilir!

Nükleer ihalesi gecikebilir!
02 Nisan 2013 - 07:52 www.finansgundem.com

50 yıllık gecikmeyle kurulması kararlaştırılan nükleer santralin inşası gecikme tehlikesiyle karşı karşıya

Rus firması tarafından kurulacak santral için gerekli resmî prosedürlerin tamamlanamaması, süreci uzatıyor. Son olarak Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK), ‘Akkuyu Nükleer Santrali (ANS) İnşaat Lisansı Başvurusu Aşamasında Düzenleyici Kontrole İlişkin Teknik Destek’ ihalesini üçüncü kez iptal etti.
Zaman'ın haberine göre, santral inşaatı için gerekli ‘Ön Değerlendirme Analiz Raporu’ çalışmaları da uzadı. TAEK ‘inşaat süreciyle’ ilgili soruları cevapsız bırakırken, santrali inşa edecek Akkuyu NGS AŞ yetkilileri çalışmaların planlamaya uygun bir şekilde yürütüldüğü bilgisini verdi. Yetkililer, ‘Ön Değerlendirme Analiz Raporu’nun tamamlanıp tamamlanmadığı’ konusunda ise “Ön güvenlik analiz raporu, teknik dizayn raporunun tamamlanmasından sonra sunulacaktır.” bilgisini verdi.
Sektör kaynakları, sürecin hızlandırılmaması halinde nükleer santral inşaatının iki yıl sarkabileceği uyarısı yapıyor. TAEK, nükleer santrale lisans verebilmek için geçen yıl Akkuyu Nükleer Santrali (ANS) inşaat lisansı başvurusu aşamasında düzenleyici kontrole ilişkin teknik destek ihalesine çıkmıştı. İlk iki ihale iptal olurken, üçüncü ihale de geçen ay iptal edildi. İhale, teknik desteği kapsadığından inşaat süreci için önem arz ediyor. Çünkü ihale kapsamında alınacak teknik destekle santralin ön güvenlik analizi raporu değerlendirip ‘sınırlı çalışma izni’ verilecek. Bu izinden sonra da inşaat lisansı süreci başlayacak. Bu çalışmalar yaklaşık iki yıllık bir süreyi kapsıyor.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)