BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNükleer enerji protokolünde değişiklik----

Nükleer enerji protokolünde değişiklik

Nükleer enerji protokolünde değişiklik
10 Aralık 2021 - 10:41 www.finansgundem.com

Nükleer Enerji Alanında Üçüncü Şahıslara Karşı Hukuki Mesuliyete Dair Sözleşmeye ilişkin değişiklikleri içeren protokolün onaylanması hakkındaki karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Paris'te 12 Şubat 2004'te imzalanan "28 Ocak 1964 Tarihli Ek Protokol ve 16 Kasım 1982 Tarihli Protokol ile Değiştirilen 29 Temmuz 1960 Tarihli Nükleer Enerji Alanında Üçüncü Şahıslara Karşı Hukuki Mesuliyete Dair Sözleşmeyi Değiştiren Protokol", taraf ülkelerin nükleer enerji konusundaki sorumluluklarına ilişkin hususları içeriyor.

Protokolde, nükleer hadise olması durumunda ortaya çıkabilecek can kaybı ve kişisel yaralanmalar ile nükleer zararla ilgili tedbir, sorumluluk, tazminat gibi konularda uluslararası hukuk ve anlaşma çerçevesinde izlenecek yola ilişkin detaylar yer alıyor.

Resmi Gazete'de ayrıca, 27 Şubat 2012 tarihli Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan "Türkiye Gümrük Bölgesi Üzerinden Transit Edilecek Sigaralar Hakkında Karar"ın yürürlükten kaldırılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı da yayımlandı.

Japonya'dan nükleer silaha sahip ülkelere 'şeffaflığı artırması' çağrısı

 

AB, İran'dan nükleer görüşmelerde hızlı ilerleme bekliyor

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)