BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNoterler paraya para demiyor!----

Noterler paraya para demiyor!

Noterler paraya para demiyor!
16 Ağustos 2013 - 07:08 www.finansgundem.com

Adalet Bakanlığı’nın boş noterlik kadroları için çıktığı ilan, noterler arasındaki gelir uçurumunu da ortaya koydu

Üçüncü sınıf kategorisinde olan Ordu Çaybaşı Noterliği’nin 2012 yılı gayri safi geliri 20 bin 537 TL olurken, birinci sınıf niteliğindeki Kadıköy 23. Noterliği’nin yıllık gayrisafi geliri 1 milyon 143 bin TL. Buna göre Kadıköy’deki birinci sınıf bir noterlikle, Çaybaşı’ndaki 3. sınıf noterlik arasındaki gelir farkı 57 kata kadar çıkmış oluyor. Hürriyet'in haberine göre, gayri safi gelirler üzerinden Noter daire kirası, personel ücreti, SSK, Kırtasiye, giderleri karşılanıyor. Kalan net gelir üzerinden de vergi veriliyor. Noterlik atamaları, hukuk mezunları arasından mesleki deneyime göre yapılıyor. Yeni mezun bir hakim noterliğe başlamak istediğinde, 3.sınıf noterlikten başlıyor.
29’U ÜÇÜNCÜ SINIF
Adalet Bakanlığı’nın önceki gün Resmi Gazete’de yayımlanan ve boş bulunan noterlikleri gösteren ilanı; noterler arasındaki gelir farklarını da bir kez daha ortaya koydu. İlanda boş bulunan 3. sınıf, 2. sınıf ve 1. sınıf noterlikler duyurulurken; atanmak isteyenlerin bir ay içinde bakanlığa veya bulundukları yer Cumhuriyet Başsavcılıklarına başvurması istendi. Buna göre 51 adet noterlik şu anda boşalmış durumda. Bu noterliklerin 8’i birinci sınıf, 29’u üçüncü sınıf, 14’ü de ikinci sınıf niteliğinde bulunuyor. İlanda, noterlerin 2012 yılı itibariyle gelirleri de yer alıyor.
AYLIK KAZANCI 1000 TL
İlana göre, üçüncü sınıf noterler arasında yer alan Ordu Çaybaşı Noterliği’nin 2012 gayrisafi geliri 20 bin 537 TL. Bu rakam da söz konusu noterliğin giderler ve ödeyeceği vergi düşmeden önceki aylık gelirinin dahi 1.700 TL’yi geçemediğini gösteriyor. Aynı şekilde Denizli Baklan Noterliği’nın masraflar düşülmeden önce ki yıllık geliri de 24 bin TL düzeyinde kalıyor. Üçüncü sınıf noterler arasında bulunan Samsun Havza Noterliği’nin yıllık geliri ise; 240 bin TL’ye kadar çıkıyor. İlanda yer alan ikinci sınıf noterlerde de, yıllık gelirler 262 bin TL ile 600 bin TL arasında değişiyor. Susurluk Noterliği’nin giderler düşmeden önceki brüt geliri 262 bin TL olurken; Gürsu Noterliği’nin 494 bin TL, Uşak Üçüncü Noterliği’nin yıllık brüt geliri 608 bin TL düzeyine çıkıyor.
1.1 milyonu aşıyor
İlanda boş olduğu belirtilen birinci sınıf noterlikler arasında; Kadıköy 23. Noterliği brüt geliriyle dikkat çekiyor. Bu noterliğin brüt geliri bir milyon 143 bin TL olurken; İstanbul Beşinci Noterliği’nin geliri de 846 bin TL. Birinci sınıf noterlikler arasında bulunan Ankara 7. Noterliği’nin geliri de 578 bin TL.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yıldırım16 Ağustos 2013 17:13

    çünkü aldıkları ücret fahiş iki satır yazı ver yüz tl nerde görülmüş böyle kazanç yüzde 50 li düşmeli ücretler.