BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNöbetçi bakan geliyor----

Nöbetçi bakan geliyor

Nöbetçi bakan geliyor
16 Eylül 2019 - 09:31 www.finansgundem.com

Yeni sistemde Meclis çalışmalarına katılma zorunluluğu bulunmayan bakanların belirli günlerde Meclis'e gelmeleri sağlanacak. Geçmişteki gibi nöbetçi bakan odası tahsis edilecek.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne yeni vizyon katacak çalışmada sona gelindi. Sabah internet sitesinde yayınlanan habere göre; Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne yeni vizyon katacak çalışmada sona gelindi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında gerçekleştirilen çalışma bir rapor haline getirildi.

Yapılan çalışmada öne çıkan başlıklar arasında zaman zaman milletvekillerinin Erdoğan ile bir araya geldiği görüşmelerde de dile getirdiği yürütme ile yasama arasında iletişim güçlendirilmesi de bulunuyor. Bu konuda komisyon TBMM'nin görüşünü aldı.

Çalışmalar kapsamında nöbetçi bakan modeli getirilmesi düşünülüyor. Buna göre yeni sistemde Meclis çalışmalarına katılma zorunluluğu bulunmayan bakanların belirli günlerde Meclis'e gelmeleri sağlanacak. Geçmişteki gibi nöbetçi bakan odası tahsis edilecek.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)