BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNissan'dan eski CEO'suna 90 milyon dolarlık tazminat davası ----

Nissan'dan eski CEO'suna 90 milyon dolarlık tazminat davası

Nissan'dan eski CEO'suna 90 milyon dolarlık tazminat davası
12 Şubat 2020 - 11:12 www.finansgundem.com

Nissan eski CEO'su Carlos Ghosn'a şirkete verdiği zararın tazmin edilmesi için 90 milyon dolarlık dava açtı

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Nissan, Eski CEO’su Carlos Ghosn’a Çarşamba günü 90 milyon dolarlık bir tazminat davası açtığını açıkladı. Japonya’nın Kanagawa şehrindeki Yokohama Bölge Mahkemesi’nde açılan dava “eski CEO’nun yıllarca süren görevini kötüye kullanma ve hileli faaliyetleri sonucu olarak şirkete verdiği maddi zararın önemli bir kısmını geri almak” amacını taşıyor.

Nissan’dan yapılan açıklamaya göre eski CEO Ghosn’a karşı yapılan suçlamalar “bir şirket müdürü olarak vekalet görevinin ihlali ve Nissan’ın kaynak ve varlıklarını zimmetine geçirmek” şeklinde. Ghosn’dan tazmin edilmesi istenen miktarın Nissan’ın Japon Finansal Hizmetler Ajansına ödemesi gereken ceza arttıkça yükselebilir.

Kasım 2018’de vergi yasasını ihlal ettiği gerekçesiyle tutuklanan Carlos Ghosn 13.8 milyon dolarlık kefaretle ev hapsine alınmış ve 28 Aralık 2019 tarihinde ev hapsinden kaçarak Türkiye üzerinden bir valiz içerisinde Lübnan’a kaçmıştı. Olayla ilgili Türkiye’de 5 kişi gözaltına alınmıştı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)