BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNikah ve düğünlere korona önlemleri ----

Nikah ve düğünlere korona önlemleri

Nikah ve düğünlere korona önlemleri
16 Haziran 2020 - 09:58 www.finansgundem.com

Nikah ve düğün salonlarında 4 metrekareye bir kişi düşecek şekilde davetli planlaması yapılacak, ateşi 38 dereceden yüksek olanlar içeri alınmayacak. Uğurlama yapılmayacak, takılar sandıklara bırakılacak, dans, halay ya da gösteri yapılmayacak.

FINANSGUNDEM.COM-ANKARA

Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberini güncelleyerek “Nikah ve Düğünlerde Alınması Gereken Önlemler” başlığı eklendi.

Nikah ve düğünlerde alınması gereken önlemlerin yer aldığı başlıkta, nikah ve düğünlerin kalabalık etkinlikler olması nedeni ile önlem alınmadığı takdirde korona virüsün bulaşması açısından riskli etkinlikler olduğu belirtildi.

Alınan önlemlere göre, korona virüse yönelik önlemleri içeren bilgilendirici afişler/panolar nikah ve düğün salonlarının girişine asılacak. Buralarda korona virüs bulaşma riskini en aza indirmek için şu önlemlere uyulacak:

Nikahlar, düğünler, bulaşma riskini azaltmak amacıyla mümkün oldukça açık havada yapılacak ve süre mümkün olduğu kadar kısa tutulacak. Nikah ve düğün salonlarının işletmecileri, sosyal mesafe önlemlerini almakla yükümlü olacak. Genel kullanım alanlarına ve oturma düzenine ilişkin sosyal mesafe planı hazırlanacak, tesisin misafir kapasitesi sosyal mesafe planına göre belirlenecek, bu kapasiteye uygun sayıda misafir kabul edilecek ve kapasite bilgisi tesisin girişinde görülebilir bir yere asılacak.

4 METREKAREYE BİR KİŞİ

Tesisin sıra oluşabilecek tüm alanlarında (giriş, lavabo önleri vb.) en az 1 metre ara ile sosyal mesafe işaretlemeleri yapılacak. Salonlara maske takılarak girilecek, tören ve kutlamalar sürecinde de takılması (gelin, damat, nikah memuru ve şahitler dahil olmak üzere) sürdürülecek. Bu alanlarda önlemlere uyumun kontrolü ile ilgili bir personel görevlendirilecek, bu personel sosyal mesafe ve maske kullanımı konusunda gerekli uyarıları yapacak. Merkezi havalandırma sistemleri bulunan alanların havalandırması doğal hava sirkülasyonunu sağlayacak şekilde düzenlenecek, kapı ve pencereler açık bırakılarak doğal havalandırma sağlanacak ve havalandırma sistemlerinin kullanımı ile ilgili olarak Sağlık Bakanlığının İklimlendirme Rehberinde belirtilen kurallara uyulacak.

Gelin ve damadın bekleme odaları gibi alanlar için doğal havalandırması olan (pencereli) odalar tercih edilecek. Nikah ve düğün salonlarında 4 metrekareye bir kişi düşecek şekilde personel ve davetli planlaması yapılacak, içeriye alınması gereken kişi sayısı buna göre düzenlenecek

Asansörlerin kullanımı sınırlandırılacak. Kapasitesinin üçte biri sayıda kişinin binmesine izin verilecek.

ATEŞİ 38 DERECEDEN YÜKSEK OLANLAR DÜĞÜNE ALINMAYACAK

Nikah ve düğün salonlarına gelen ziyaretçi ve çalışanların ateşi ölçülecek. Ateş ölçen personel tıbbi maske ve yüz koruyucu kullanacak. Ateşi 38 dereceden yüksek olanlar içeri alınmayacak. Düğünde yiyecek içecek ikramı olması durumunda Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan “COVID-19 kapsamında Restoran, Lokanta, Kafe Pastane, Börekçi, Tatlıcı ve İçerisinde Yeme-İçme Hizmeti Sunan İşletmelerde Alınması Gereken Önlemler” dikkate alınacak. Düğün davetiyelerinde; korona virüs nedeni ile bütün misafirlerin maskeleri ile gelmeleri ve nikah/ düğün boyunca maske kullanmaları, gibi uyarı yazıları bulundurulacak.

Salonlarda salgın döneminde kapalı alanlarda bulunan çocuk oyun alanları kapalı olacak, açık alanlardaki çocuk oyun alanlarındaki sık dokunulan yüzeylerin temizlik ve dezenfeksiyonu sağlanacak. Ulaşılabilir alanlarda el antiseptiği bulundurulacak. Personel korona virüs konusunda bilgilendirilecek ve maske takmaları zorunlu olacak ve hijyene dikkat edecekler.

TAKILAR KUTUYA BIRAKILACAK, HALAY ÇEKİLMEYECEK

Nikah sonrasında uğurlama ve takı merasiminde tokalaşma ya da kucaklama veya sarılma yapılmayacak sosyal mesafe korunacak. Yakın teması önlemek amacıyla takılar sandık ya da benzeri bir toplama kutusuna bırakılacak. Toplu fotoğraf çekimleri yapılmayacak, fotoğraf çekimleri sosyal mesafe kuralına uyarak gerçekleştirilecek. Nikah şekeri davetlilerle sosyal mesafe korunarak dağıtılacak. Düğün sırasında sosyal mesafenin korunamayacağı oyun, dans, halay ya da gösteri yapılmayacak. Nikaha veya düğüne davetli tüm katılımcıların adları ve iletişim bilgileri en az 14 gün saklanacak.

Nikah ve düğün salonlarının temizliği günlük olarak genel temizliğine uygun olarak yapılacak ve salonlar düzenli şekilde havalandırılacak. Tuvalet dezenfeksiyonu için 1/10 sulandırılmış çamaşır suyu kullanılacak. Hava ile el kurutma cihazları çalıştırılmayacak.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)