BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNijerya'da 60 binden fazla terörist teslim oldu----

Nijerya'da 60 binden fazla terörist teslim oldu

Nijerya'da 60 binden fazla terörist teslim oldu
04 Temmuz 2022 - 15:59 www.finansgundem.com

Teröristlere karşı yürütülen "Hadin Kai Operasyonu" Komutanı Tümgeneral Christopher Musa, Borno eyaletinde Boko Haram ve ISWAP'tan Temmuz 2021'den itibaren 60 binden fazla teröristin teslim olduğunu açıkladı.

Nijerya'nın kuzeydoğusunda bir senede 60 binden fazla terör örgütü Boko Haram ve ISWAP üyesinin teslim olduğu belirtildi. Tümgeneral Christopher Musa, teslim olanların yaklaşık 30 bininin kadın ve çocuk olduğunu söyleyerek, "Teslim olanlara hem savaşçılar hem de savaşçı olmayanlar dahildir" ifadesini kullandı.

Teröristlerin teslim olmasını memnuniyetle karşıladığını ifade eden Musa, ordunun teröristlere karşı operasyonunu sürdüreceğini bildirdi.

Boko Haram

Son yıllarda düzenlenen operasyonlara karşın örgüt, Nijerya'da hala ciddi güvenlik sorunu oluşturuyor. Nijerya'da terör örgütü Boko Haram'ın kurucusu Muhammed Yusuf'un oğlu Ebu Musab el-Barnawi, 2009'da babasının ölümünden sonra Boko Haram'ın Sözcüsü olmuştu.

Boko Haram içerisinde 2016'da başlayan liderlik krizi, örgütün Barnawi ile Ebubekir Şekau arasında bölünmesine yol açmıştı. Şekau, Boko Haram'ı yönetirken, Barnawi ISWAP'ı kurarak eylemlerini sürdürmüştü.

20 binden fazla kişi öldü

Ülkede 2000'lerin başından bu yana varlık gösteren terör örgütü Boko Haram'ın 2009'dan beri düzenlediği kitlesel şiddet eylemlerinde 20 binden fazla kişi öldü.

Nijerya'da 700 bin dolar değerinde çalıntı petrol ele geçirildi

Nijerya Avrupa'daki doğal gaz boşluğunu doldurmaya hazır

Nijerya'da çete üyelerine ölüm cezası

Nijerya'da Lassa ateşinden 58 kişi öldü

Nijerya'nın kuzeybatısında çekirge istilası

BM: Nijerya'da geçen sene 500 binden fazla kişi yerinden oldu

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)