BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNijerya Avrupa'daki doğal gaz boşluğunu doldurmaya hazır----

Nijerya Avrupa'daki doğal gaz boşluğunu doldurmaya hazır

Nijerya Avrupa'daki doğal gaz boşluğunu doldurmaya hazır
01 Temmuz 2022 - 00:51 www.finansgundem.com

Nijerya Devlet Başkanı Buhari, ülkesinin Rusya-Ukrayna savaşının ortaya çıkardığı, Avrupa'daki doğal gaz boşluğunu doldurmaya hazır olduğunu söyledi.

Nijerya Devlet Başkanlığı Sözcüsü Garba Shehu'nun yaptığı yazılı açıklamaya göre, Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari, Portekizli mevkidaşı Marcelo Rebelo de Sousa ile Lizbon'daki Cumhurbaşkanlığı Sarayında basın toplantısı düzenledi.

Devlet Başkanı Buhari, çoğunluğu gençlerden oluşan 200 milyondan fazla nüfusa sahip Nijerya'nın, Afrika Kıtası Serbest Ticaret Bölgesi'nin (AFCFTA) merkezi olduğuna dikkat çekti.

Buhari, Nijerya'nın Rusya-Ukrayna savaşının ortaya çıkardığı Avrupa'daki doğal gaz boşluğunu doldurmaya hazır olduğunu belirtti.

Nijerya ve Portekiz'in, petrol ve gaz, turizm ve güvenlik gibi alanlarda iş birliği yapılabileceğinin altını çizen Buhari, Nijerya'nın halihazırda Portekiz'in ana gaz tedarikçisi olmasına rağmen, iki ülke arasındaki petrol ve gaz iş birliğinin artmasının, talep ve tedarik zincirindeki krizleri önlemek için hayati hale geldiğini söyledi.

Buhari, Portekiz'e, dünyanın çalkantılı zamanlardan geçtiği bir dönemde Nijerya'yı Afrika'da değerli ve güvenilir bir ortak olarak görmeye çağırdı.

İspanya'dan Fas'a doğalgaz akışı başladı

 

Nijerya'da çete üyelerine ölüm cezası

 

Nijerya'da Lassa ateşinden 58 kişi öldü

 

Nijerya'nın kuzeybatısında çekirge istilası

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)