BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNijer'den Fransa'ya: Tüm askerlerinizi çekin----

Nijer'den Fransa'ya: Tüm askerlerinizi çekin

Nijer'den Fransa'ya: Tüm askerlerinizi çekin
31 Ağustos 2023 - 05:38 www.finansgundem.com

Suudi Arabistan medyasına göre; Nijer'de Vatanı Koruma Ulusal Konseyi (CNSP), Fransız askerlerin 3 Eylül'e kadar tamamen ülkeyi terk etmesi için Fransa ile yapılan tüm askeri anlaşmaları iptal etti

Nijer'de Vatanı Koruma Ulusal Konseyi (CNSP), Fransız askerlerinin ülkeyi 3 Eylül'e kadar tamamen terk etmelerini talep ettiği bildirildi.

Suudi Arabistan medyasına göre, CNSP, Fransa ile tüm güvenlik ve askeri anlaşmalarını iptal etti.

YEREL HALK, FRANSIZLARA TEPKİLİ

Hafta sonunda, Niger'deki Fransız askerlerinin varlığına karşı süresiz bir protesto düzenleneceği belirtiliyor. Yerel halk, Fransız üssünün su ve enerji kaynağının kesilmesi ve gıda sevkiyatlarının durdurulması talebinde bulundu.

Nijer Dışişleri Bakanlığı tarafından Fransa Dışişleri Bakanlığı'na gönderilen belgede, Fransa'nın Niamey Büyükelçisi Slyvain Itte'nin agremanının iptal edilmesine karar verildiği kaydedilmişti.

Belgede, Büyükelçi Itte'nin 48 saat içinde ülkeden ayrılması istenmişti. Kararın, Fransa'nın Nijer çıkarlarına aykırı eylemleri nedeniyle alındığı belirtilmişti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Itte’ye ülkeden ayrılması için verilen sürenin dolmasının ardından yaptığı açıklamada, Fransız elçinin ülkede kalmaya devam edeceğini söylemişti.

Nijer'in Fransa'ya verdiği süre doldu

 

Nijer'de ordu, alarma geçti

 

Nijer: Almanya, ABD ve Nijerya büyükelçileri gönderilmeyecek

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)