BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinNew York'ta çok moda!----

New York'ta çok moda!

New York'ta çok moda!
21 Haziran 2013 - 11:18 www.finansgundem.com

New York'ta bir ilk! Havuzda bisiklet sürüp, spor yapıyorlar

New York’taki Tribeca isimli spor salonu, kapalı yüzme havuzuna yerleştirdiği 15 sabit bisikletle suda spor yapma imkanı sağlıyor.
NY Daily News’un haberine göre spor salonunun sahibi Esther Gaulthier, spor salonu dahilindeki Aqua Stüdyo’nun 1.2 metre (4-foot) derinliğindeki havuzunda pedal çevirme egzersizi yapmak için insanların yüzme ve hatta bisiklet kullanmayı bilmelerine gerek olmadığını söylüyor.

Söz konusu antrenman şekli, tahmin edilebileceği üzere bisiklet sporu meraklısı Fransa’dan geliyor.
Fransa’da büyüyen Gaulthier, New York’ta benzer bir uygulamayı bulamayınca spor salonunda insanlara bu imkanı sunmaya başladı.
“Yedi yıldır New York’ta yaşıyorum ve (su altı bisikleti antrenmanını) hiç duymadım. New York’ta her şey var, bu yüzden bu benim için çok şaşırtıcıydı” dedi.

Havuza bisiklet antrenmanı için gelen kişiler, içerisinde geniş duşların ve lüks makyaj aynalarının da bulunduğu şık soyunma odalarına girip sokak kıyafetlerini çıkarıp bikinilerini giyiyorlar. Şu an için Aqua Stüdyo, sadece kadınların dahil olabildiği dersler veriyor. Gaulthier, programın başlatıldığı dönemde erkekler için bir soyunma odası oluşturulması adına yeterli yer olmadığını ve ayrıca kadınların bu şekilde “daha rahat” olduklarını söylüyor.Beş kadınla birlikte havuzda yapılan bir bisiklet antrenmanına katılan New York Daily News muhabiri, 45 dakikalık antrenmanın 10. dakikasında su altında terlemenin ne demek olduğunu anladığını söylüyor.
Gaulthier, antrenmanın saatte 800 kaloriye kadar yağ yaktırabileceğini savunuyor.
Antrenmanın en keyifli kısmını, stüdyonun soyunma odasına geçildiğinde kalbi sıkıştıran, karın kası çalıştıran pedal çevirme antrenmanından değil de sanki bir masajdan çıkmış gibi hissedilmesi olduğu belirtiliyor.
Bu durumun su direncinin güzelliği olduğunu belirten Gaulthier, suyun yaptığı doğal masajın lenfatik sistemi canlandırdığını, cildi yumuşattığını, selüliti yaktığını söylüyor.
Gaulthier ayrıca, erkekler için bir soyunma odasının eklenmesi üzere stüdyoyu yenilemeyi planlıyor. Bu arada Gaulthier, bu ay aynı mekanı kullanarak sadece erkeklerin dahil olabileceği dersler başlatmayı arzu ediyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)