BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNew Yorklu zenginler şehirden kaçıyor----

New Yorklu zenginler şehirden kaçıyor

New Yorklu zenginler şehirden kaçıyor
07 Ekim 2020 - 16:38 www.finansgundem.com

New York’taki pek çok varlıklı kişi, özellikle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ve suç oranlarının artması nedeniyle bu yıl düşük sıcaklıklara rağmen şehrin doğusundaki Hamptons sahil bölgesinde yaşamayı seçti.

26 yılını ‘uyumayan şehir’ New York’ta geçirdikten sonra Mart ayında Hamptons’a taşınan yatırımcı Robert Moore (58), “Koronavirüs biz ve diğerleri, özellikle de burada ev sahibi olanlar için her şeyi hızlandırdı” dedi.

Emlakçı James McLauchlen, “Mart ayında kiralama piyasası büyük bir patlama yaşadı. İnsanlar 50 bin karşılığında teklif edilen tatil evlerini kiralamak için 80 bin ödemeyi teklif etti” şeklinde konuştu.

McLauchlen, birkaç evin 30 milyon dolar veya daha fazla fiyata satıldığını ve bölgede konuta talebin yüzde 15 arttığını bildirdi.

Hamptons uzun zamandır varlıklı New Yorklular için bir sığınak oldu.

New Yorklular, tatillerini genellikle Haziran ile Ağustos sonu arasında New York’tan arabayla iki saat uzaklıktaki bu bölgede geçirirlerdi ancak bölge Eylül ayında bile tam doluluk yaşıyor.

24 yıldır bölgede bar işleten Don Sullivan, “Eylül sonunda her zamankinden çok daha fazla insan var. Umarız bu durum devam eder” temennisinde bulundu.

Steven Spielberg, Jennifer Lopez ve Calvin Klein gibi ünlü isimler tarafından her yaz ziyaret edilen bölge emeklilerden gençlere kadar her yaştan kişiyi cezbediyor.

New York Üniversitesi’nden yüksek lisans derecesi almak üzere amacıyla New York’a gelen Fransız Orson Miller (24) Hamptons’ta arkadaşlarıyla kalıyor.

Miller, içinde bulundukları duruma ilişkin, “New York’ta bir şey çözülmediği ve durum güvensiz kaldığı sürece insanların burada kalacağını düşünüyorum” yorumunda bulundu.

Natalie Simpson (32) bahardan beri Hamptons evinde yaşıyor ve New York’a dönmek yerine Connecticut’a taşınacak.

Simpson kararını koronavirüs krizine atfediyor, ancak onu en çok endişelendiren şey New York’ta Ağustos ayında soygunların yüzde 22, cinayetlerin yüzde 47 ve araba hırsızlıklarının yüzde 68 artması oldu.

Mayıs sonundan beri Hamptons’da yaşayan 61 yaşındaki sanatçı Lori Reinsberg ise farklı düşünerek, “New York’u özlüyorum ve orada biraz daha zaman geçirmeyi dört gözle bekliyorum” dedi.

ABD beyin göçüne sınırlama getiriyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)