BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD beyin göçüne sınırlama getiriyor----

ABD beyin göçüne sınırlama getiriyor

ABD beyin göçüne sınırlama getiriyor
07 Ekim 2020 - 15:47 www.finansgundem.com

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) Başkan Donald Trump yönetimi, vasıflı göçmenlerin ülkeye giriş vizesi almasını sınırlıyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) Başkan Donald Trump yönetimi, vasıflı göçmenlerin ülkeye giriş vizesi almasını sınırlıyor. Yaz aylarında yeni çalışma vizelerini yıl sonuna kadar askıya aldıklarını açıklayan yönetim, özellikle teknoloji endüstrisindeki vasıflı yabancı işçi istihdamını engelleyecek yeni bir kararname açıkladı.

Euronews Türkçe’de yer alan habere göre kararı savunan yetkililer, Kovid-19 salgınının tetiklediği işsizlik ortamında yaratılan yeni iş alanlarında Amerikan vatandaşlarına öncelik verilmesi gerektiğine değindi.

ABD Çalışma ile İç Güvenlik Bakanlığı’nın ortak çalışması sonucunda, şirketlerin H-1B vize programına kayıtlı işçilere ödemesi gereken asgari ücretin önemli ölçüde artırılması, H-1B vizelerine uygun uzmanlık meslekleri tanımının ise daraltılması söz konusu.

ABD’de H-1B vizesi “vasıflı işçi” grubuna veriliyor.

İç Güvenlik Direktörü Vekili Kenneth Cuccinelli konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yeni kanunun büyük ölçüde ABD şirketlerine işçi sağlayan üçüncü taraf yüklenicilerinin vizelerini reddetmek için tasarlandığını söyledi.

Cuccinelli, “Şirketler, Amerikalıları işten çıkarmama ve onları daha ucuz yabancı işçiyle değiştirmeme yönünde teşvik edildi” dedi.

KARARNAME TEPKİYE YOL AÇABİLİR

Yeni kararnamenin, H-1B programının yetenekli Amerikalı işçi eksikliği nedeniyle gerekli olduğunu belirten ABD Ticaret Odası gibi meslek örgütlerinin tepkisine yol açması bekleniyor.

Hükümet istatistiklerine göre, H-1B vize sahiplerinin üçte ikisinden fazlası Hindistan’dan geliyor ve büyük ölçüde teknoloji firmaları tarafından istihdam ediliyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)