BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporNew York Maratonu’nu 2,5 milyon kişi izledi----

New York Maratonu’nu 2,5 milyon kişi izledi

New York Maratonu’nu 2,5 milyon kişi izledi
05 Kasım 2018 - 03:09 www.finansgundem.com

Renkli görüntülere sahne olan 48. New York Maratonu'nu 2.5 milyon kişi takip etti

Bu yıl 48’incisi düzenlenen geleneksel New York Maratonu sona erdi. 48’inci New York Maratonu’na 51 bin atlet katıldı. Maratonun yapıldığı yolları 2,5 milyon kişi doldurdu. Maratonu erkeklerde Etiyopyalı atlet Lelisa Desisa, kadınlarda Kenyalı atlet Mary Keitany kazandı.

İlk kez New York Maratonu’nda birinciliği elde eden Etiyopyalı atlet Lelisa Desisa yarışı 2 saat 5 dakika 59 saniyede tamamladı.

Dördüncü kez New York Maratonu’nda birinciliği elde eden Mary Ketitany de 2 saat 22 dakika ve 22 saniyede yarışı tamamladı.

New York Maratonu’nun kadınlar tekerlekli sandalye kategorisinde ise erkelerde Amerikalı Daniel Romanchuck, kadınlarda İsviçreli Manuela Schar birinciliği elde etti.

Yaklaşık 42 kilometrelik maraton Staten Island’da başladı, Central Park’ta sona erdi. New York Polisi, New York Maratonu’nun yarış güzergahını dolduran 2.5 milyon kişi tarafında izlendiğini açıkladı.

Yoğun güvenlik tedbirleri alındı

Maraton yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşti. Maraton güzergahına çıkan yollar olası bombalı saldırılarına karşı önlem olarak kum yüklü kamyonlarla kapatıldı. İzleyiciler güzergaha üstleri arandıktan sonra alındı.

Maraton güzergahında New York Polis Teşkilatına (NYPD) bağlı özel anti terör timleri, acil müdahale timleri, özel ağır silahlarla donatılmış ESU, CRC, SRG timleri, K9 köpekleriyle birlikte çalışan bomba uzmanları ve atlı polisler görev yaptı. Olası kimyasal saldırı ihtimallerine karşı da önlem alan New York polisi anti kimyasal araç ve timlerini de maratonun yapıldığı güzergahın belirli noktalarında konuşlandırdı. Binaların çatılarına keskin nişancılar yerleştirildi. Polis helikopterleri maratonu havadan izledi. Denizde ise New York Polisi’ne bağlı botlarla birlikte sahil güvenlik botları güvenliği sağladı.

Bin dolarla başlayan New York Maratonu'nun bütçesi on milyonlara ulaştı

New York Maratonu ilk kez 1970 yılında yapıldı. Fred Lebow ve Vince Chiappetta tarafından düzenlenen ilk maratonun tamamı Central Park’ta yapılmıştı. Maratona 127 erkek koşucu katılmış sadece 55’i tamamlayabilmişti.

Maratona katılım ücreti bir dolar, maratonun toplam bütçesi ise bin dolardı. Her yıl gelişerek büyüyen New York Maratonu uluslararası bir kimlik kazandı. Bütçesi ise yıllar geçtikçe onlarca milyonla ifade edilmeye başlandı. 48 yıldır yapılan New York Maratonu sadece 2012 yılında Sandy Kasırgası nedeniyle iptal edildi. Bugün yapılan 48’inci New York Maratonu’nda kazananlara verilen para ödüllerinin toplamı bir milyon doları aştı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)